Vilniaus apygardos teismas trečiadienį išnagrinėjo V. Gasperovičiaus skundą, kuriuo jis prašo panaikinti ikiteisminio tyrimo teisėjo nutartį dėl suėmimo pratęsimo.

Pratęsti V. Gasperovičiaus kardomąjį kalinimą dar trims mėnesiams teismas yra nusprendęs rugsėjo 1-ąją. Už grotų toliau laikomas ir verslininką nužudymu įtariamas buvęs garsus boksininkas Jonas Dambrauskas.

Daugiau įtariamųjų šioje byloje pareigūnai nėra sulaikę.

Dar liepą sulaikytam V. Gasperovičiui yra pareikšti įtarimai ne tik dėl nužudymo, bet ir svetimo turto pasisavinimo. Įtariama, kad jis galėjo pasisavinti apie 400 tūkst. Lt dar prieš pat advokato nužudymą.

DELFI šaltinių teigimu, dar prieš nužudymą S. Novikovas kreipėsi į Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą (FNTT), prašydamas ištirti, ar apie 400 tūkst. Lt pasisavinęs V. Gasperovičius nepadarė nusikaltimo. Pranešti apie dingusius pinigus S. Novikovas nusprendė po to, kai su V. Gasperovičiumi kilo ginčas dėl laidojimo rūmų akcijų įsigijimo.

Ikiteisminį tyrimą atliekantys pareigūnai įtaria, kad S. Novikovo nužudymą galėjo užsakyti V. Gasperovičius, o verslininką nužudė buvęs garsus boksininkas Jonas Dambrauskas.

Jis tyrimo pradžioje, tikėdamasis, kad už nužudymą jam bus skirta švelniausia – vos 8 metų bausmė, pripažino savo kaltę, tačiau po parodymų kriminalistai suprato, kad įtariamasis kai kuriuos dalykus nutyli.