„Duomenų, kad ji nužudyta, yra pakankamai“, – dar sekmadienį DELFI sakė vienas iš sostinės policijos vadovų. Vasario 2 d. kriminalistai sulaikė du jaunuolius (gimusius 1997 m. ir 1998 m.) ir merginą (gimusią 1998 m.), įtariamus septyniolikmetės nužudymu. Jaunuoliai policijai žinomi, anksčiau teisti už vagystes, sveikatos sutrikdymus. Visi trys suimti.

„SOS vaikų kaimų“ Lietuvoje nacionalinė direktorė Liudovika Pakalkaitė DELFI pirmadienį sakė: „Viltis išlieka, gal ir nelogiška... Dar tikimės...“.

Mergina sausio 21 iš globos namų išvyko į Verslo ir turizmo kolegiją Žirmūnuose ir dingo. Tai buvo pirmas kartas, kai ji dingo. „Tai ne toks vaikas, kuris gali išeiti ir negrįžti. Paslaugi, gera, maloni, santūri, turėjo ateities planų“, – 17-metę apibūdino L. Pakalkaitė.

Mergaitę augino močiutė. Senolei mirus, mergytė buvo apgyvendinta globos namuose. Vėliau ji buvo perduota Vilniuje gyvenančiai motinai, bet ten įvyko kažkas labai negero ir paauglė vėl buvo apgyvendinta globos namuose. „Tragiška situacija buvo nuo pradžių“, – sakė L. Pakalkaitė. Pastarąjį pusmetį mergina gyveno „SOS vaikų kaime“ Vilniuje.

Kai 17-metė dingo, socialiniuose tinkluose prasidėjo jos paieškos kampanija. Tuo rūpinosi vyresnioji sesė, gyvenanti Londone. Kažkas nurodė adresą Naujojoje Vilnioje, Parko g., kur mergina gali būti laikoma, tačiau policija ten nieko nerado.

Globos namų administracija nuogąstavo dėl galimo seksualinio išnaudojimo, prieš gerą savaitę kreipėsi į generalinį prokurorą. Po to dingusios ėmė ieškoti Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalistai.

Pirmadienį globos namai gavo pranešimą iš policijos. Abejonių dėl merginos mirties nebeliko.

„Su giliu liūdesiu pranešame, kad šiandien, vasario 4 d., buvo konstatuota iš namų išėjusios ir negrįžusios mūsų globotinės 17-metės mirtis. Visi mes, vaikai ir suaugusieji, esame sukrėsti šios tragedijos. Niekam neturėtų atsitikti taip, kaip atsitiko jai. Visi ir kiekvienas mes esame atsakingi, kad vaikai būtų apsaugoti nuo tokio blogio. Tai yra labai sunkus metas Lauros artimiesiems ir ją pažinojusiems žmonėms, draugams, bendramoksliams, mokytojams ir visai mūsų bendruomenei. Prašome supratimo.

Šiuo metu profesionalūs psichologai dirba su SOS Vaikų kaimo vaikais ir darbuotojais. Artimiesiems pasiūlyta pagalba. Esame dėkingi visiems, kas padėjo tyrimui“, – pirmadienį DELFI pranešė „SOS vaikų kaimas“.

Tyrimui vadovaujantis prokuroras Tomas Čepelionis DELFI sakė, kad žudikai merginos lavoną nuo tilto įmetė į upę. Palaikai dar nerasti.

Į klausimą, dėl ko buvo nužudyta 17-metė, prokuroras atsakė: „Slepiant kitą nusikaltimą“.

Neoficialiai duomenimis, mergina buvo numesta nuo tilto per Vilnelę. Kūną nunešė srovė. Toje vietoje ant tilto rasta 17-metės kraujo.