Kaip jau skelbta, ketvirtadienį teismas tokiam pačiam terminui leido suimti 37 metų kaunietį Vidmantą Varkalį.

V. Varkalis ir G. Bakšaitytė per apklausas prisipažino, kad rugpjūčio 18 d. nužudė Švedijos pilietę.

Vilniaus miesto kriminalinės policijos pareigūnai V. Varkalį sulaikė spalio 4 d. Kaune, prie "Hyper Maxima" prekybos centro. Įtariamasis sulaikomas nesipriešino.

Spalio 7 d. Vilniaus 1-osios apylinkės teismas patvirtino tarptautinį Švedijoje išduotą Europos arešto orderį dėl V. Varkalio suėmimo.

G. Bakšaitytę Vilniaus kriminalistai Kaune sulaikė spalio 6 d. Europos arešto orderį dėl jos suėmimo Lietuvos pareigūnai gavo ketvirtadienį.

Pasak Vilniaus miesto vyriausiojo policijos komisariato (VPK) spaudos tarnybos, V. Varkalis ir G. Bakšaitytė buvo išvykę į Skandinaviją ieškoti darbo. Būdami Švedijoje jie nusprendė ką nors apiplėšti. Solidžiai atrodanti moteris buvo užpulta ir pagrobta prie parduotuvės Stokholme. Moteris buvo nužudyta apie 10 smūgių peiliu į nugarą. Iš H. Bering piniginės užpuolikai pagrobė apie 1500 (apie 570 litų) Švedijos kronų ir mobilųjį telefoną.

Aukos kūnas buvo paliktas miške ir surastas tik po 11 dienų. Nusikaltėliai aukos "Crysler Grand Voyager" automobiliu nuvyko į Niuneshamno uostą. Palikę automobilį, iš jo pasiėmė magnetolą. Paskui keltu jie persikėlė į Ventspilį (Latvija). Įtariamieji savo nervingu ir įtartinu elgesiu atkreipė švedų pasienio pareigūnų dėmesį. Jie net pasižymėjo jų pasų numerius.

Rugsėjo mėnesį Švedijos teisėsaugos pareigūnai su tarptautinės pagalbos prašymu kreipėsi į Vilniaus apylinkės prokuratūrą ir sostinės policiją. Švedai perdavė kelių dešimčių kelto keleivių sąrašą prašydami ypatingą dėmesį atkreipti į V. Varkalį ir G. Bakšaitytę.

V. Varkalis anksčiau teistas už vagystes ir alimentų nemokėjimą, bet pastaruoju metu į policijos akiratį nebuvo pakliuvęs.

Vilniaus miesto VPK kriminalinės policijos Nusikaltimų tyrimo tarnybos viršininkas Antonis Mikulskis išreiškė viltį, kad Lietuvos policijos darbuotojų kruopštumas ir profesionalumas sumažins neigiamą rezonansą, kilusį dėl šio nusikaltimo Švedijoje. Jo žodžiais, kolegos iš Švedijos labai palankiai įvertino Vilniaus kriminalistų darbą.