Susidūrė du viena kryptimi važiavę automobiliai: rusų automobilių pramonės pažiba "VAZ-2101", pagamintas dar 1974 metais, ir 11A maršruto keleivinis taksi "Mercedes Benz", važiavęs maršrutu "Šernų sodai-BIG prekybos centras".

Dėl avarijos aplinkybių vairuotojų nuomonės buvo skirtingos. Rusišką automobilį vairavęs Valentinas U. (gim. 1935 m.) sakė, kad jis jau buvo persirikiavęs į pirmą eismo juostą, kai staiga už jo automobilio dešinio šono užkliuvo mikroautobusas, kuris po susidūrimo nuvažiavo nuo kelio, trenkėsi į apšvietimo stulpą stulpą ir apvirto ant šono.

Mikroautobuso vairuotojas Antanas S. (gim. 1989 m.) pasakojo, kad jam važiuojant pirma eismo juosta, "Žigulių" vairuotojas iš antros juostos staiga atliko manevrą į pirmą juostą. Jam nebuvo kur dingti. Jis stabdė, tačiau vis tiek nesuvaldė savo mašinos ir ši po susidūrimo su automobiliu ir stulpu vertėsi ant šono.

Maršrutiniame taksi važiavo 10 žmonių. Visi iš apvirtusio automobilio išlipo per galines duris. Dvi keleivės išvežtos į ligoninę. Zitai P. (gim. 1954 m.) sužalota ranka, o Tatjanai Š. (gim. 1952 m.) sužalotas stuburas. Moteriškė skundėsi, kad nejaučia kojų ir pati nebepaėjo.

Įvykio liudininkai negailėjo karčių žodžių maršrutinio taksi vairuotojui. Sakė, kad jis neatsargiai ir pavojingai vairavo nuo pat Šernų sodų.

Dėl šios avarijos Klaipėdos kelių policijos biure pradėtas tyrimas. Abu incidento vairuotojai buvo blaivūs.