Tragedija įvyko balandžio 6-osios popietę. Delfi žiniomis, mergaitės motina pareigūnams sakė nuskandinusi savo dukrą. Prieš tai paskambinusi į Bendrąjį pagalbos centrą ji pranešė ištraukusi mergaitę iš vandens, bet atsisakė ją gaivinti.

1991 m. gimusiai motinai pateikti įtarimai dėl nužudymo, tačiau ji iškart po įvykio atsidūrė gydymo įstaigoje.

Praėjusią savaitę prokurorai kreipėsi į Vilniaus miesto apylinkės teismą su prašymu trims mėnesiams priverstinai perkelti įtariamąją tirti į medicinos įstaigą.

Teismas tokį prašymą atmetė, nes priverstinai uždaryti į ligoninę galima tik turint teismo psichiatrijos ekspertizės išvadą, kad asmuo dėl psichinės ligos yra pavojingas visuomenei.

Įtariamajai šioje byloje ekspertizė kol kas neatlikta.

Antradienį prokuratūra Delfi informavo, kad moteris šiuo metu tebėra gydymo įstaigoje prižiūrima medikų.

„Klausimas dėl kardomųjų priemonių įtariamajai skyrimo tikslingumo bei jų parinkimo bus sprendžiamas vėliau, atsižvelgiant į moters sveikatos būklę bei įvertinus ikiteisminio tyrimo metu gautus duomenis“, – informavo prokuratūros atstovė Gintarė Vitkauskaitė-Šatkauskienė.

Jei ekspertizė nustatys, kad moteris sugeba atsakyti už savo veiksmus, prokurorai gali kreiptis dėl motinos suėmimo. Visgi iki apkaltinamojo nuosprendžio asmuo įkalinamas gali būti tik tais atvejais, kai yra duomenų, jog jis bėgs arba slėpsis, trukdys tyrimui arba darys naujus nusikaltimus.

Kaimynystėje gyvenantys žmonės iškart po įvykio Delfi pasakojo, kad jauna šeima prieš 4 metus įsigijo namą Vievyje, jį patys suremontavo.

Pasak jų, mamą visą laiką matydavo kartu su dukra, ji augino vaiką namuose, o tėvas dirbo. Šeimą kaimynai apibūdino kaip tvarkingą, o apie tai, kad gali įvykti tokia tragedija, niekas negalėjo net pagalvoti.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją