Tokį sprendimą priėmė Panevėžio apygardos teismas.

Jungtinėje Karalystėje besislapsčiusio ir pagal Europos arešto orderį atgabento į Lietuvą ketvirtadienį nuteistojo E. B. keturių bendrininkų grupė už prekybą žmonėmis nuosprendžio sulaukė pernai lapkritį: G. P. nuteistas 7 metų, A. K. – 6 metų, R. Š. ir J. V. – 5 metų laisvės atėmimu.

Nusikaltimų žmogaus laisvei baudžiamojoje byloje E. B. bendrininkai, veikę organizuota grupe kartu su kitais prekyba žmonėmis įtariamais asmenimis, pasinaudodami 19-metės, neturėjusios pragyvenimo šaltinio, socializuoto elgesio sutrikimais ir psichologinio pažeidžiamumo aspektais, apgaule siekė nukentėjusiąją įtraukti į prostituciją ir pelnytis iš šio verslo, praneša Panevėžio apygardos prokuratūra.

Merginai buvo pažadėtas kambarių tvarkytojos ar valytojos darbas užsienio viešbutyje, ji buvo nugabenta į Jungtinę Karalystę ir parduota sekso vergių pirkliams, kurie pažadėjo ją pardavusiems bendrininkams – E. B. ir G. P. mokėti 10 procentų nuo į prostituciją parduotos 19-metės uždirbtų pinigų.

Šioje byloje ikiteisminį tyrimą atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Organizuoto nusikalstamumo tyrimo biuro pareigūnai, tyrimą organizavo ir kontroliavo Panevėžio apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įstatymas tiems, kas verbavo ir gabeno žmogų pasinaudodami jo pažeidžiamumu ir panaudodami apgaulę, nors žinojo arba siekė, kad nukentėjęs asmuo būtų įtrauktas į prostituciją ar būtų pelnomasi iš šio asmens prostitucijos, numato laisvės atėmimą iki 10 metų.