„Dabar dėl to gailiuosi ir kitą kartą gerai apgalvosiu kiekvieną savo žingsnį“, – antradienį atgailavo 21 metų D. Stachovas.

Buvęs „Susisiekimo paslaugų“ kontrolierius dėl keleivio užpuolimo sulaukė didelių nemalonumų – elektrošoku sužalotas nepilnametis kreipėsi į policiją, pareigūnai dėl neteisėtų valstybės tarnautojui prilyginto kontrolieriaus veiksmų pateikė kaltinimus piktnaudžiavus tarnybine padėtimi.

D. Stachovo baudžiamąją bylą supaprastinto proceso tvarka išnagrinėjo Vilniaus miesto apylinkės teismas – nukentėjusysis 17-metis ir jo motina atleido buvusiam kontrolieriui. Savo ruožtu šis atlygino neturtinę žalą – 2 tūkst. Lt, todėl teismo paprašė jį atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės. Ar teismas šį prašymą patenkins, paaiškės po dviejų savaičių.

Bylos duomenimis, praėjusių metų lapkričio 29-ąją, apie 8.40 val., Vilniuje, Lazdynų mikrorajone, viešojo transporto stotelėje „Rytas“, vykdydamas kontrolieriaus pareigas, D. Stachovas konflikto metu suėmė be bilieto važiavusiam nepilnamečiui už rankos, o paskui panaudojo elektros šoko įtaisą, prispausdamas jį nukentėjusiajam prie dešinės kojos.

Nepilnametis buvo parblokštas ant važiuojamosios kelio dalies – laimei, tuo metu pro šalį nevažiavo joks automobilis. Tik po to jis buvo sulaikytas ir pristatytas į kontrolierių autobusiuką, o vėliau – ir į policiją.

Bet kokia kaina „zuikį“ sulaikyti bandęs D. Stachovas šiandien lieja krokodilo ašaras – esą žinojo, kad prieš besipriešinančius keleivius negalima naudoti smurto. „Viskas įvyko spontaniškai“, - teisme kalbėjo jis.

Buvęs savivaldybės įmonės kontrolierius teigė, kad be bilieto važiavusį nepilnametį sulaikė jo kolega. „Kai patikrinęs autobusą išlipau, pamačiau kolegą, kuris kalbėjosi su nukentėjusiuoju – jis gal kokias 5 min. buvo kalbinamas eiti į autobusiuką, - pasakojo D. Stachovas. - Tačiau vaikinas atsikalbinėjo, o paskui ėmė bėgti. Mes jį vijomės – kolega jį pirmas pagavo, jie susikibo, o aš spontaniškai išsitraukiau elektrošoką...“.

D. Stachovas prisipažino, kad pažeidė tarnybines instrukcijas. „Turėjau jam leisti pabėgti“, –pripažino buvęs kontrolierius.

Paklaustas, iš kur gavo elektrošoką, kaltinamasis aiškino, jog dėl buvusio darbo sulaukdavo daug grasinimų – esą ne vienas „zuikis“ buvo užpuolęs kontrolierių.

„Bijojau, todėl jį nusipirkau – ir pats esu sulaukęs daug grasinimų socialiniuose tinkluose“, – kalbėjo jis.