Minėta moteris nuo I. P. nukentėjo šių metų pavasarį. Neblaivus vyras, atėjęs į nukentėjusiosios namus, pasiūlė jai išgerti, o vėliau buto šeimininkę sumušė ir žagino bei seksualiai prievartavo. Atėjus moters pagalbos šauksmus išgirdusiems kaimynams, I. P. iššoko per langą ir pabėgo, tačiau netrukus buvo sulaikytas policijos pareigūnų.

Dėl šio įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kurį atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kriminalinės policijos sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai, o jam vadovavo ir valstybinį kaltinimą teisme palaikė Panevėžio apygardos prokuratūros Baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokurorė Sandra Povilonienė.

Išnagrinėjęs bylą, teismas gruodžio 14 dieną I. P. pripažino kaltu dėl seksualinių nusikaltimų. Subendrinus su anksčiau paskirta bausme, jam buvo skirta 5 metų 7 mėnesių laisvės atėmimo bausmė. Teismas taip pat priteisė kaltinamajam atlyginti nukentėjusiajai padarytą neturtinę žalą.

Nuosprendis per 20 dienų nuo jo paskelbimo dienos gali būti skundžiamas Panevėžio apygardos teismui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją