28 kaunietis įkliuvo pareigūnams su beveik 3 kg narkotikų ir siūlė policininkams „susitarti“ siūlydamas 12 tūkst. eurų kyšį.Principingi pareigūnai kyšio atsisakė ir V. Baltrušaitį sulaikė.

Šalyje plačiai nuskambėjo įvykis, kai praėjusių metų spalio 8-ąją apie 12.20 val. Prienų rajone, Skriaudžių kaime Alytaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus pareigūnams sustabdžius automobilį „Mercedes Benz C250“, V. Baltrušaitis siūlė net 12 tūkst. eurų kyšį.

„Mercedes“ kelyje „Via Baltica“ neleistinoje vietoje aplenkė kitą automobilį ir tai pastebėjo policijos ekipažas. Į pareigūnų reikalavimą sustoti V. Baltrušaitis nepakluso ir 160 km/val. greičiu nurūko link Skriaudžių. Tik atsidūręs akligatvyje vairuotojas sustojo.

Iš mašinos staiga iššokęs keleivis ėmė bėgti ir išmetė krepšį, kuriame rasti šeši permatomi krepšeliai su 3 kilogramais narkotinės medžiagos. Nustatyta, kad su narkotikais spruko Darius Mačianskas. Jis iki šiol nesurastas.

Nustatyta, kad medžiaga savo sudėtyje turėjo labai didelį kiekį 936,61 g. psichotropinės medžiagos - metamfetamino.

Per pirmąjį teismo posėdį V. Baltrušaitis atsisakė duoti parodymus, o paklaustas, ar pripažįsta savo kaltę atsakė, kad „į šį klausimą kol kas neatsakys“.

Teisminiame procese padaryta pertrauka. Kitame teismo posėdyje, kuris numatytas vasario 4-ąją, planuojama apklausti liudininkus.

V. Baltrušaitis už narkotikų platinimą jau buvo nuteistas 2005 metais – tuomet kauniečiui skirti 9 metai nelaisvės, tačiau už gerą elgesį vyras iš įkalinimo įstaigos buvo paleistas 2010 metų pabaigoje.