Liepos 8-osios vakare pas dukrą G. svečiavosi draugė E. U. bei dvyniai E. B. ir M. B. (gim. 1997 m.). Mama leido pasilikti nakvoti tik draugei, tačiau dukra nusprendė kitaip – nakvos ir kiti draugai! Ji išradingai paslėpė dvynius spintoje, o pati nustatė mamai žadintuvą ir palinkėjo labos nakties.

Kai mama užmigo, slapukai buvo išleisti, vaikai kartu žaidė ir nakvojo. Rytą, mamai ruošiantis į darbą, brolius teko vėl paslėpti. Moteris išėjo į darbą įsitikinusi, kad palieka namuose tik dukrą ir jos draugę.

Tada namų „šeimininkė“ pasikvietė daugiau draugių. Apie pietus broliai dvyniai pasiūlė išlaužti mamos kambario duris, nes jiems „maža vietos“. Dukra prieštaravo, tačiau, kai berniukai išspyrė duris, nesupyko. Vaikai žaidė ir mamos kambaryje.

Vėliau dvyniai trumpam išėjo, o grįžę atsivedė dar vieną draugą ir atsinešė butelį degtinės. Visi ragavo uždraustų vaišių. Vakare mergaitės išėjo į lauką pasivaikščioti, o berniukai pasakė, kad lieka tvarkyti išlaužtų durų. Kai G. grįžo vakare namo, mama jau buvo parėjusi ir ieškojo savo auksinės grandinėlės. Sostinės penktojo policijos komisariato pareigūnai greitai nustatė, kas pavogė papuošalą Tai padarė vienas dvynių - E. B. Dėl vagystės pradėtas ikiteisminis tyrimas.