Prokuratūra informavo, kad tragiška avarija įvyko daugiau nei prieš septynerius metus Varėnos kelyje ties Naujaisiais Valkininkais, kai į kairį posūkį dariusį automobilį „Toyota“, kuriuo važiavo žuvusi mergaitė su tėvais, atsitrenkė 7 mašinų koloną lenkęs visureigis „Audi Q7“.

Iškart po įvykio buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas, kuris buvo baigtas pateikus kaltinimus automobilį „Toyota“ vairavusiai J. J., žuvusios mergaitės mamai.

2020 m. pabaigoje Alytaus apylinkės teismo Varėnos rūmų teismas moterį išteisino, konstatuodamas, kad kaltinamoji nepadarė veikos, turinčios nusikaltimo požymių. 2021 m. pavasarį šį pirmos instancijos teismo sprendimą paliko galioti ir apeliacine tvarka baudžiamąją bylą išnagrinėjęs Kauno apygardos teismas.

Kauno apygardos teismo teisėjų kolegijos vertinimu, pirmosios instancijos teismas išsamiai ištyrė bylos aplinkybes, objektyviai ir nešališkai įvertino surinktus įrodymus.

Teisėjų kolegija taip pat pažymėjo, kad J. J. važiavo saugiu greičiu, rodė posūkio signalą, nedarė jokių staigių manevrų, kurie būtų galėję klaidinti kitus vairuotojus, ir negalėjo numatyti, kad kito automobilio vairuotojas lenks automobilių koloną ženkliai viršydamas leistiną greitį.

Šiam teismo nuosprendžiui įsiteisėjus, pirmosios instancijos teismo nutartis buvo išsiųsta Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiajam prokurorui pranešant, kad, teismo vertinimu, „Audi Q7“ vairuotojo J. V. veiksmuose galimai yra BK 281 straipsnio 5 dalyje numatytos nusikalstamos veikos požymių.

Naujas ikiteisminis tyrimas Kauno apygardos prokuratūroje buvo pradėtas 2021 m. gegužės mėnesį. Jo metu įvykio aplinkybės tirtos papildomai, gauti nauji tyrimui reikšmingi duomenys, tarp kurių ir ekspertų išvados dėl didesnio, nei buvo anksčiau nustatyta, „Audi Q7“ greičio įvykio metu.

Kaltinimai J. V. pareikšti pagal BK 281 straipsnio 5 dalį. Šis Baudžiamojo kodekso straipsnis numato, kad tas, kuris vairuodamas transporto priemonę pažeidė kelių eismo saugumo ar transporto priemonės eksploatavimo taisykles, jeigu dėl to įvyko eismo įvykis, dėl kurio žuvo žmogus, gali būti nubaustas laisvės atėmimu iki aštuonerių metų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (21)