„Už" balsavo 58 Seimo narių, „prieš" - 3, susilaikė - 14. Įstatymą priėmus Seimo posėdžių salėjė parlamentarai pradėjo ploti. Pradiniame Sveikatos apsaugos ministerijos parengtame Tabako kontrolės įstatymo pakeitimo projekte buvo siūloma drausti rūkyti nuo 2008 metų sausio pirmosios, tačiau Seimo komitetuose data buvo metais paankstinta.

Pagal iki šiol galiojančias Tabako kontrolės įstatymo nuostatas, restoranuose, kavinėse, baruose ir kitose žmonėms aptarnauti skirtose patalpose rūkyti nedraudžiama. Tačiau jose turi būti atskiros patalpos rūkantiems asmenims įrengtos taip, kad nerūkantys klientai ir darbuotojai būtų apsaugoti nuo tabako dūmų.

Nuo šių metų gegužės 1 dienos, šioms nuostatoms nepaklususiems restoranų, kavinių, barų ir t.t. savininkams reikia mokėti baudą nuo 1 tūkstančio iki 5 tūkstančių litų, tad kai kurios sostinės kavinės uždraudė lankytojams rūkyti jau prieš porą savaičių.

Lietuvos viešbučių ir restoranų asociacijos, vienijančios daugiau nei 230 viešbučių, restoranų, pasilinksminimo paslaugas teikiančių įmonių įvairiuose Lietuvos miestuose, vykdančioji direktorė Eglė Dilkienė DELFI yra sakiusi, kad asociacijos nariai į specialių rūkymo vietų, ventiliacijos sistemų įrengimą jau yra investavę apie 50 mln. litų, tad ketinimai drausti rūkyti net ir nuo 2008 metų tarp verslininkų esą sukėlė sumaištį.

Ketvirtadienį Seime priimant Tabako kontrolės įstatymo pataisas parlamentaras Eligijus Masiulis sprendimą paankstinti draudimo datą metais iki 2007-ųjų metų pradžios pavadino nepagarba verslininkams. Jam į tai buvo atsakyta, kad ir ventiliacijos sistemos tabako dūmų p ilnai neišvalo, o įrengę šias sistemas verslininkai esą netampa mažiau konkurencingi.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją