Nedžiuginantys rezultatai skelbiami artėjant žiemos švenčių maratonui. Viešai kalbėdama apie problemą, Britanijos valdžia tikisi, jog gyventojai alkoholį per Kalėdas vartos atsakingiau.

Šioje šalyje nuo 2002 iki 2005-ųjų dėl su alkoholiu susijusių negalavimų į gydytojus besikreipusių vidutinio amžiaus gyventojų padaugėjo pusantro karto.

Perspėjama, jog šitaip gali atsiliepti dažnas alkoholio vartojimas jaunystėje.

Pasiekęs 30 metų amžių, kūnas ima prarasti raumenis ir skysčius bei kaupia riebalus – šitaip alkoholio poveikis darosi stipresnis.

Alkoholio vartojimo strategija

Apklausa rodo, jog numatyto skaičiaus alkoholinių gėrimų neišmoksta laikytis 44 proc. respondentų.

Kad būtų lengviau, bendrosios praktikos gydytoja Sarah Jarvis pataria susirasti vakaro „sąjungininką“ ir su juo sutarti dėl tam tikro bendro limito.

Taip pat esą galima po alkoholinio gėrimo rinktis gaivųjį, o ne iškart lenkti antrą porciją.

Karališkosios gydytojų kolegijos prezidentas Ianas Gilmore`as pabrėžia, jog žmonės taip pat dažnai neįvertina išgeriamo alkoholio kiekio.

„Per pastaruosius dešimtmečius gėrimai darėsi stipresni, o stiklinės – didesnės, tad nedidelė vyno taurė jau gali būti dvi, o didelė – keturios porcijos gėrimo“, – sakė jis.

„Žmonės, kuriems per trisdešimt, turi atkreipti dėmesį, kad jų kūnui sunkiau susidoroti su alkoholiu ir atidžiai apgalvoti, kiek jie išgeria“, – teigė I. Gilmore`as.