Keturioms porcijoms jums reikės:


2 kiaušinių,
75 ml šviesaus alaus,
120 ml augalinio aliejaus,
3 valg. šaukštų miltų,
10 mėtos lapelių,
10 balziliko lapelių,
800 g pomidorų,
druskos,
maltų juodųjų pipirų,
600 g stambių cukinijų,
250 g sūrio,
2 valg. šaukštų pesto padažo.

Kiaušinių trynius atskirkite nuo baltymų ir sumaišykite su alumi, vienu šaukštu aliejaus ir miltais. Palikite dešimčiai minučių pastovėti.

Mėtos ir baziliko lapelius supjaustykite plonomis juostelėmis. Pomidorus supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su žalumynais ir dviem šaukštais aliejaus. Įberkite druskos, maltų juodųjų pipirų ir padėkite šaltai.

Cukinijas supjaustykite griežinėliais. Apibarstykite druska ir maltais juodaisiais pipirais. Sūrį supjaustykite tokio pat storio griežinėliais. Kiekvieną sūrio griežinėlį perpjaukite išilgai pusiau ir lengvai sutepkite pesto padažu. Cukinijų griežinėlius sudėkite po du, o tarp jų įdėkite po sūrio griežinėlį.

Baltymus išplakite su vienu žiupsneliu druskos ir įmaišykite į alaus tešlą. Keptuvėje įkaitinkite likusį aliejų. Įdarytus cukinjų griežinėlius pamirkykite alaus tešloje ir kepkite įkaitintame aliejuje po tris minutes iš kiekvienos pusės. Patiekite su pomidorais.

Skanaus!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją