Tačiau kiekvienas nori patekti į "Vogue" žurnalą, kuriam, be jokių abejonių, vadovauja pati galingiausia figūra mados pasaulyje. Be jos neapsieina nė vienas madų šou, o drabužius, kuriuos Anna įvertina, per kelias valandas moterys tiesiog "nušluoja" nuo lentynų.

Redakcijoje Anna yra nustačiusi begalę nerašytų taisyklių: visi darbuotojai privalo būti gražūs ir liekni, maistas redakcijos patalpose - draudžiamas, užkalbinti Anna pirmiems - lygu pasirašyti sau mirties nuosprendį.

- Ar "Vogue" redaktorės kėdė - Jūsų svajonių darbas?

Tai visada buvo mano svajonių darbas. Atsimenu, man buvo 10 metų, mokykloje mums davė užpildyti anketą su klausimu, kuo norite būti užaugę. Mano tėvas, redaktorius, pasakė man: "Rašyk, kad nori būti "Vogue" redaktorė”.

Vadinasi, jis anksčiau už mane žinojo, kuo aš būsiu užaugusi. Tada aš pagalvojau: "Jis teisus, štai ko aš sieksiu".

- Kodėl Jūs visą laiką nešiojate akinius nuo saulės? Žmonės kalba, kad slepiate savo akis, jog niekas nesuprastų, į kurį modelį žiūrite. Taip apsisaugote, kad niekas nevogtų Jūsų idėjų.

Mano labai prastas regėjimas. Akinius pradėjau nešioti tada, kai man tapo privaloma lankytis madų šou. Nuo šviesos ir dūmų akys ašarodavo, o tai sukeldavo galvos skausmus. Girdėjau kalbų, kad slepiu savo akis, nes madų šou metu aš snaudžiu (juokiasi).

- Iš kur kilo įsitikinimas, kad žmonės, dalyvaujantis mados versle, visą laiką privalo rengtis juodai?

Mano redaktoriai iš tiesų mėgsta rengtis juodai. Jie sako, kad renginiuose jiems tai padeda neišsiskirti iš minios - juk ten jie dirba. Aš mėgstu spalvas. Ir kiekvienam rekomenduoju savo spintoje be juodos turėti dar bent vienos spalvos drabužių.

- Labai smalsu, kodėl Jūs nesinešiojate rankinių. Jus galima matyti tik su darbo kalendoriumi.

Rankinės visai neelegantiškai nusveria moterų pečius. Kam man jos reikalingos? Mano lūpdažis ir raktai - automobilyje. O pinigus įkišu į darbo kalendoriaus kišenėlę. Turėdama 20 dolerių, mobilų telefoną ir darbo kalendorių jaučiuosi puikiai ir galiu eiti bet kur.

- PETA (tarptautinė organizacija, kovojanti už gyvūnų teises) Jus įvardina kaip didžausią gyvūnų priešą. Tikrai nemylite gyvūnų?

Ta organizacija manęs visiškai nedomina. Aš sukuosi mados versle, o gyvūnų kailiai - labai galinga mados kryptis. Aš mėgstu kailius. Aš dievinu tą komfortą ir stilių, kurį jie suteikia. Kailių verslą mes remiame ir remsime.

- Kokia Jūsų dienotvarkė?

Keliuosi 5.45, valandą žaidžiu tenisą, po to man daromas makiažas, tvarkoma šukuosena, o prieš 8 val. būnu redakcijoje. O darbo diena - kasdien vis kitokia: dalyvauju madų šou, stebiu merginas gatvėje - taip parsinešu 5000 naujų genialių idėjų.

- Kaip tapti madinga?

Reikia atrasti savo stilių ir likti jam ištikimoms. Pavyzdžiui, aš niekada nedėviu kelnių. Nusipirkite tris brangius kokybiškus drabužius, o ne 300 vienetų šlamšto. Nebijokite rizikuoti, nebijokite būti ryškios ir išsiskirti iš minios.

- Ką iš žinomų moterų galite pagirti už puikų skonį?

Visų pirma, Sarah Jessica Parker. Ji išskirtinė, puikiai “nardo” mados pasaulyje. Be abejonės, Nicole Kidman. Ji stilinga. Žaviuosi Venus ir Serena Williams - jos visam pasauliui parodė, kad ir sportininkės gali būti elegantiškos.