Jausmas, kad “esate nepakankamai geras” yra tuščias jausmas. Nesaugumas ir nepilnavertiškumas, kuris ateina kartu su abejonėmis savimi, gali tapti sunkiu slegiančiu ir persekiojančiu jausmu. Su šiuo jausmu yra labai sunku susidoroti, nes daugelis mūsų netgi nenorime pripažinti, kad tai jaučiame. Jūs galite manyti, kad esate vienintelis žmogus pasaulyje, kuris jaučiasi nepilnavertis. Ir galite bijoti, kad pripažindami šiuos jausmus – netgi patiems sau – paversite tai realybe. Blogiausia, kai ši tuštuma bandoma užpildyti maistu.

Žinokite, kad nepilnavertiškumas yra labai normalus jausmas! Visi, įskaitant mokslų daktarus, turtuolius ir kitus sėkmingus bei įžymius žmones kovoja su abejonėmis dėl savęs ir kartais jaučiasi nevykėliais. Problemos kyla, kai “emociniai valgytojai” mėgina tai ignoruoti ir kompensuoti nepilnavertiškumo jausmą maistu, o nesiima žingsnių, kad minimizuotų šio jausmo pagrindą.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją