Kai gyvenimas atrodo pilkas ir niūrus, daugelis “emocinių valgytojų” pradeda ieškoti būdų, kurie jiems padėtų pasijusti geriau ir jų priemone dažnai tampa maistas. Žmonės, kurie nusiminę griebiasi maisto, dažniausiai renkasi pieno produktus, tokius kaip ledai (dažniausiai šokoladiniai) ir sūrį. Tiksliai kaip geriausias vaistininkas, tačiau intuityviai šie žmonės išsirenka maistą, kuris sumažina depresiją. Cheminė pieno produktų sudėtis turi panašų neurologinį poveikį kaip ir antidepresantai.

Depresija atsiranda dėl įvairiausių priežasčių. Ją galima sieti su:

· Pykčio slopinimu.

· Netektimi (pavyzdžiui, darbo praradimu, skyrybomis, namo pardavimu, liga arba mylimųjų praradimu (įskaitant ir gyvūnus).

· Fiziniu išsekimu arba prasta mityba. Ši depresijos rūšis lengvai paveikiama poilsiu ir sveika mityba.

· Savigrauža ir dėmesio sutelkimas į realius ar įsivaizduojamus neigiamus savo bruožus. Pasistenkite sutelkti savo dėmesį į teigiamas savo savybes ir atminkite, kad visi daro klaidas. Atleiskite sau!

· Jausmas, kad esate bejėgė auka ir ateitis jums atrodo beviltiška. Jūs ne auka ir ateitis bus tokia maloni arba tokia skausminga, kokia patys ją nulemsite. Jūs iš tikrųjų savo gyvenimą kuriate patys.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją