Virtuvė – namų širdis

IKEA interjero dizainerė pasakoja, kaip sukurti išteklius bei vietą namuose taupančią kapsulę iš indų, stalo įrankių ir kitų serviravimo reikmenų.

Įvertinkite, ką jau turite

Indai ir įrankiai turi ne vien praktinę paskirtį – būtent jie kuria vakarienės nuotaiką ir atmosferą. Jei norite sukurti jūsų asmeninį stilių atspindinčią stalo kapsulę, pradėkite nuo to, ką jau turite namuose. Tai padės suprasti, ar tikrai reikia pirkti visiškai naują indų rinkinį, o gal pakaktų priderinti tik keletą naujų detalių prie jau esamų. Iš viso interjero dizainerė pataria turėti indų ir kitų serviravimo reikmenų 8–12 žmonių, kad nepristigtų ne tik kasdien, bet ir per šventes.

Stalo serviravimo kapsulė

„Jei kasdienai ir šventėms planuojate įsigyti skirtingų indų, turėkite 4–6 įprastus rinkinius ir iki 12 puošnesnių. Žinoma, šie skaičiai priklauso nuo jūsų šeimos dydžio ir švenčių tradicijų“, – pataria IKEA interjero dizaino skyriaus vadovė Eglė Čyvė.

Dar vienas dalykas, į kurį būtina atkreipti dėmesį prieš perkant indus ir kitus stalo reikmenis, yra turima vieta viskam laikyti. Išmatuokite ne tik stalą, bet ir spinteles bei lentynas, kad žinotumėte, kiek ir kokio dydžio indų tilps.

Stalo serviravimo kapsulė

Rinkitės nesenstančius, praktiškus ir daugiafunkcius indus

Renkantis lėkštes karštiesiems patiekalams, salotoms ar sriubai, interjero dizainerė rekomenduoja nesivaikyti madų – pirmenybę teikite stalo reikmenims, kurių dizainas nepavaldus laikui.

Stalo serviravimo kapsulė

„Balti indai – klasikinis ir labai praktiškas pasirinkimas, nes juos lengva derinti su kitomis spalvomis. Jie padeda išryškinti stalo papuošimus, maistą, o papildyti ar atnaujinti baltos spalvos komplektą itin lengva. Indų serijoje IKEA 365+ rasite daugybę modernaus stiliaus variantų, o jei labiau mėgstate tradicinius, rinkitės serviravimo indus ir puodelius iš serijų UPPLAGA ar VARDAGEN. Ieškokite serviravimo indų, kurie dera prie jūsų pagrindinio lėkščių komplekto – taip stalas atrodys vientisas ir tvarkingas“, - sako E. Čyvė.

Stalo serviravimo kapsulė

Į savo stalo kapsulę įtraukite taures ir stiklines, tinkamas skirtingiems gėrimams bei įvairioms progoms. Pavyzdžiui, universalios stiklinės tiks ne tik vandeniui, bet ir įmantriems egzotiniams kokteiliams ar net desertams patiekti. Kalbant apie karštuosius gėrimus, universalus ir elegantiškas variantas yra puodeliai su lėkštutėmis. Juose galima patiekti ir kavą, ir arbatą, o lėkštutėje – sausainių ar kitą desertą.

Jei jūs ar jūsų svečiai turite vaikų, verta įsigyti ir specialiai vaikams skirtų indų, kurie leis ramiai valgyti prie vieno stalo, nesijaudinant, kad kas nors suduš.

Stalo serviravimo kapsulė

Paįvairinkite derinį stalo tekstile ir papuošimais

Kurdami stalo serviravimo kapsulę, greičiausiai neapsieisite be baltos staltiesės. Tai nesenstanti klasika, idealiai tinkanti naudoti kasdien ir ypatingomis progomis. Ją galite derinti su kita, ne mažiau svarbia stalo tekstile – kilimėliais ir servetėlėmis. Stalo kilimėliai suteikia jaukumo, nes dažniausiai yra gaminami iš natūralių, atsinaujinančių medžiagų, pavyzdžiui, rotango ar bambuko. Servetėlių spalvą galite derinti prie indų arba tyčia rinktis kontrastingą – taip sukursite savito stiliaus, išskirtinį derinį.

Stalo serviravimo kapsulė

IKEA interjero dizainerė pataria rinktis servetėles ir kitus papuošimus pagal sezoną. Verta turėti bent dviejų skirtingų spalvų stalo tekstilės, papuošimų ir žvakidžių. O jei ant stalo norisi daugiau vientisumo, rinkitės neutralių spalvų papuošimus, derančius prie turimų indų ir įrankių.

Stalo serviravimo kapsulė

„Pavasarį ir vasarą dažnas namuose mėgsta pasimerkti gėlių, tad jos tampa centrine stalo puošmena. Į savo stalo kapsulę įtraukite dvi ar tris skirtingo dizaino vazas, kad tiktų įvairioms gėlių puokštėms. Skaidraus stiklo vazas lengviausia derinti prie stiklinių indų ir kitų papuošimų, nepriklausomai nuo jų stiliaus“, – pabrėžia interjero dizainerė.

Stalo serviravimo kapsulė

Užsakymo nr.: PT_87045089