Virtuvė – namų širdis

Namelio medyje įrengimas – ne tik įkvepiantis ir įdomus projektas, bet ir nemažas galvosūkis: reikia sukurti įvairioms oro sąlygoms tinkamą ir vaikų poreikius atitinkančią laisvalaikio praleidimo erdvę lauke. Toks namelis turi būti ne tik jaukus ir mielas, bet ir saugus, funkcionalus, skatinantis vaikus daugiau laiko praleisti lauke“, – sako IKEA interjero dizainerė Birutė Beniušė.

Namelio medyje rekonstrukcija

Šeimos poreikiams daugybę metų tarnaujanti vaikų žaidimų erdvė išties nusipelno būti atnaujinta. Kad ir koks mažas, namelis medyje gali būti patogus ir funkcionalus. Tiesa, norint kuo geriau išnaudoti itin mažą namelio erdvę, jo išplanavimą gali tekti pakoreguoti. Pavyzdžiui, kad sienos ir grindys būtų funkcionalesnės, vienerias iš dvejų durų gali tekti panaikinti, kad namelis būtų atsparesnis oro sąlygoms, ant langų įrengti langines, rašoma pranešime spaudai.

Namelio medyje rekonstrukcija

„Tokioje erdvėje svarbu rinktis ilgalaikius sprendimus, naudoti patvarius, lauko sąlygoms tinkamus ir drėgmei atsparius baldus. Jei nėra elektros įvado, puikiai tiks lauko šviestuvai su saulės baterijomis: juos galima įrengti namelio prieigose, įtvirtinti ant medžio šakų ar kaskart pasidėti ten, kur jų tuo metu reikia“, – teigia B. Beniušė.

Namelio medyje rekonstrukcija

Geras oras neatsiejamas nuo noro užkąsti, todėl verta pasirūpinti ir specialia užkandžių stotele. Ja pavirsti gali kelios plastikinės dėžės su dangčiais lentynoje. Pora patogių poilsio kėdžių ir keli priežiūros nereikalaujantys dirbtiniai augalai padeda sukurti gaivią vasarišką atmosferą, o lengvos perregimos užuolaidos suteikia jaukumo, privatumo, apsaugos nuo įkyrių vabzdžių ir smulkaus lietaus.

Kadangi namelio plotas viso labo vos keli kvadratiniai metrai, praplėsti jo erdvę galima įrengiant papildomų poilsio zonų, pavyzdžiui, po nameliu. Jei yra galimybė, interjero dizainerė rekomenduoja išnaudoti ir plotą aplink namelį.

„Galbūt čia galima įkurdinti lauko kėdžių komplektą ir skėtį, kuris erdvę daro kiek uždaresnę, suteikdamas jai jaukumo? Galima sukurti jaukią ir žaismingą oazę, kviečiančią prisėsti, atsipalaiduoti, paiškylauti ar tiesiog praleisti laiką kartu. Taip atskirtos poilsio zonos teikia privatumo: visa šeima gali ilsėtis kartu, o suaugusieji turi galimybę visada matyti, ką veikia vaikai“, – sako B. Beniušė.

Namelio medyje rekonstrukcija

Na, o jei jau imatės pokyčių namelio viduje, kodėl gi neatnaujinus ir išorinių sienų? Papuošus jas dirbtiniais augalais, nameliui galima suteikti daugiau gyvybės, o kartu apsaugoti slaptą tvirtovę nuo smalsių akių – natūralios augalijos fone ji taps beveik nepastebima. Kad ilgai išliktų žalia, tokios sienos visai nereikės prižiūrėti. Jei norisi daugiau jaukumo ir ką nors palaistyti – ant namelio turėklų galima pakabinti lovelių su gyvomis gėlėmis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)