Virtuvė – namų širdis

IKEA interjero dizaino skyriaus vadovė Eglė Čyvė teigia, kad tikrasis šiuolaikiškumas gimsta jungiant funkcijas su estetika, o paprastas medžiagas su klasikinėmis spalvomis ir šiuolaikinėmis technologijomis.

Minimalizmas: mažiau detalių, daugiau funkcijų

Viena iš 2022 metų tendencijų – atsisakyti nebūtinų detalių ir daugiau dėmesio skirti daiktų funkcionalumui. Pavyzdžiui, virtuviniai fasadai be rankenėlių mažiau krenta į akis ir neapkrauna bendro virtuvės vaizdo. Užuot galvojus apie rankenėles, visą dėmesį galima skirti stalviršiui ar papildomiems priedams.

Minimalizmas

Daugiau lengvumo interjerui taip pat suteikia tvarka: iš matomų vietų pašalinkite nereikalingus daiktus arba paslėpkite juos spintelėse su paprasto dizaino durelėmis. Verta rinktis įmontuojamąją virtuvės techniką, o smulkesnius prietaisus (pavyzdžiui, duonkepę ar daugiafunkcį puodą) laikyti uždarai. Virtuvėje atsiras daugiau vietos, jei virš sieninių spintelių pakabinsite dar vieną lentyną – čia galėsite patogiai laikyti rečiau naudojamus virtuvės rakandus ir atlaisvinsite likusias spinteles.

Minimalizmas ir tvarka

Ekologiškas stilius: neutralūs atspalviai ir apdaila

Ekologiškas stilius ir toliau lieka savo šlovės zenite. Didžiulis dėmesys natūralumui interjeruose reiškiasi paprasta apdaila ir gamtos įkvėptais atspalviais, kurie gali varijuoti nuo švelniai melsvos iki gaiviai žalios.

Eko stilius

Juos galima papildyti ir ryškesnėmis spalvomis, pavyzdžiui, ryškiai geltona ar uogų. Virtuvėje ypač tiks natūralios medienos baldai ir įvairios tekstūros: lininė stalo tekstilė ir užuolaidos, gyvi augalai, moliniai vazonai ir stalo padėkliukai ar kilimas iš natūralaus džiuto.

Žanro klasika: juoda ir balta

Balta spalva virtuvėje – visada madinga. Baltos virtuvės atrodo šviesesnės, švaresnės ir nereikalauja papildomų papuošimų. Šviesus virtuvinių baldų komplektas tokios pat spalvos ar raštuotų sienų fone visada atrodys naujai.

Baltos ir juodos derinys

Tuo tarpu juoda spalva pabrėžia baldų siluetus, suteikia grafiškumo ir gylio. Ji gražiai dera su poliruoto betono grindimis, mediniais paviršiais, porceliano ar keramikos gaminiais, įvairiais metalais. Svarbu paminėti, kad lyginant su baltais virtuvės baldais, juodi erdvėje atrodo mažesni. Jei patalpa nedidelė, geriau rinktis matinius juodos spalvos paviršius nei blizgius, nes pastarieji gali vizualiai sumažinti erdvę.

Vyrauja tamsios spalvos

Norint sukurti laikui nepavaldų virtuvės interjerą, verta rinktis klasikinį juodos ir baltos derinį. Šiuolaikiniame interjero dizaine šią tradicinę paletę papildo pilki ir pasteliniai atspalviai. Tik svarbu atkreipti dėmesį, kad tamsios spalvos gali pritemdyti patalpą, tad toks sprendimas labiau tinka didesnėse ir gerai apšviestose atviro plano erdvėse.

Šiuolaikiškas dizainas: savitas stilius ir deriniai

Šiuolaikiškam virtuvės interjerui nėra griežtų taisyklių. Kad virtuvė atspindėtų asmeninį skonį, būtų jauki ir patogi, minimalizmą, „Hi-tech“, ekologišką stilių ir net subtilią klasiką galima derinti tarpusavyje. Mediena, marmuras ir kitos natūralios medžiagos itin tinka moderniuose interjeruose, ypač jei kalbame apie virtuvės stalviršį.

Modernus dizainas

Blizgius virtuvinius fasadus pamažu keičia matiniai. Tai leidžia eksperimentuoti, ieškoti skirtingų derinių ir kurti rafinuotą, šiuolaikišką stilių. Madingi žalios ir mėlynos spalvų tonai harmoningai dera su medžio, betono, stiklo ar metalo paviršiais. Taip pat galimi antracito, pilkos, pilkšvos deriniai. Dažnai jie naudojami kaip fonas, kuriame dar labiau išryškėja baltos spalvos objektai. Nepriekaištingą rezultatą galima gauti ir derinant pilką spalvą su balta, juoda bei žalvario.

Matiniai paviršiai

Užsakymo nr.: PT_87045067