Verslas kartu su Ukraina

Vos prasidėjus karui Ukrainoje, VIG ėmėsi burti komandą, kuri koordinuotų reikiamą pagalbą su kolegomis iš Ukrainos įmonių. Papildomai buvo įsteigtas VIG šeimos fondas, siekiantis 5 mln. eurų, kuriam aukoti pakviestos ir visos VIG grupės įmonės bei darbuotojai. Fondo tikslas – remti tiesiogiai nuo karo nukentėjusias Ukrainoje veikiančių VIG grupei priklausančių įmonių šeimas. Visos VIG bendrovės Baltijos šalyse – „BTA Baltic Insurance Company“, „Compensa Vienna Insurance Group“ ir „Compensa Life Vienna Insurance Group“ – šią sunkią valandą stojo išvien su Ukrainos žmonėmis ir 1 400 ten dirbančių kolegų ir siunčia ne tik užuojautą dėl prarastų artimųjų ar dėl karo paliktų namų, bet ir papildomai skiria 250 tūkst. eurų VIG šeimos fondui.

Kalbėdamas apie skiriamą paramą, BTA valdybos pirmininkas Wolfgangas Stockmeyeris sakė: „Mes visi esame labai sukrėsti, kad VIG grupėje dirbantiems žmonėms tenka būti liudininkais Europoje prasidėjusio karo, su kuriuo tiesiogiai susiduria ir mūsų įmonių grupės darbuotojai. Atidžiai sekame situaciją Ukrainoje ir stebime informaciją vietos bei pasaulio žiniasklaidoje. Esame kartu su visais Ukrainos žmonėmis ir nepaprastai užjaučiame tuos, kurie neteko artimo žmogaus arba kuriems dėl karo teko palikti namus. Mes esame pasirengę suteikti tiesioginę ir praktinę pagalbą kolegoms, kurių šeimos nariai yra Ukrainoje ir kuriems šiuo metu reikia pagalbos.“

Savo ruožtu „Compensa Vienna Insurance Group“ valdybos pirmininkas ir generalinis direktorius Deividas Raipa sako, kad jo komanda didžiuojasi priklausanti VIG ir remia bendrą ir vienijančią įmonių grupės iniciatyvą padėti Ukrainos žmonėms.

„Mes, lietuviai, latviai, estai, turime tokią istorinę patirtį ir atmintį, kuri leidžia suprasti tą skausmą, kurį dabar išgyvena ukrainiečiai. Visa mūsų komanda ir aš esame įsitikinę, kad padėti Ukrainai – mūsų pareiga. Puikiai suvokiame, kad šiuo metu Europoje itin reikalinga vienybė, susitelkimas ir visapusis palaikymas, ypač Ukrainos žmonėms, todėl be ilgų svarstymų nusprendėme prisidėti prie „Vienna Insurance Group“ įsteigto fondo“, – tvirtino D. Raipa.

Tokioms mintims pritaria ir „Compensa Life Vienna Insurance Group“ valdybos pirmininkė Olga Reznik, kurios teigimu, Rusijos karinė agresija prieš Ukrainą yra šokiruojanti ir nesuvokiama.

„Negalime tiesiog stebėti to, kas vyksta, jaučiame pareigą padėti ir palaikyti Ukrainos žmones jų didvyriškoje kovoje už laisvę. Linkime „Vienna Insurance Group“ įmonių darbuotojams Ukrainoje ir visiems ukrainiečiams stiprybės ir ištvermės“, – sakė O. Reznik.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją