„Nusprendėme, kad geriausias atsakas į esamą geopolitinę situaciją yra visiškas įmonės uždarymas mūsų kaimyninėse šalyse – Rusijoje ir Baltarusijoje. Deja, per mėnesį situacija tik pablogėjo ir bendrovė nebemato galimybių veikti šiose rinkose. Ilgesnės prastovos nebegalimos, nes tai taip pat nesuteikia jokios teisinės darbuotojų apsaugos. Nuo karo pradžios bendrovė taip pat apribojo veiklą Ukrainoje, kad nesukeltų pavojaus savo darbuotojams. Bendrovė nerimauja dėl verslo partnerių ir kolegų Ukrainoje, toliau palaiko ryšius ir remia juos mokant atlyginimus. Su mūsų darbuotojų pagalba ir Ukrainos vyriausybės prašymu šiuo metu vyksta riboti „Velux“ gaminių pristatymai saugiose šalies vietose“, – sako Dmitrijus Astašonoks, „Velux“ generalinis direktorius Baltijos šalyse.

„Velux“ Rusijos rinkoje veikia nuo 1991 m., turi 66 darbuotojus, o Baltarusijoje – nuo 2002 m., dirba 6 žmonės. Įmonė šiose šalyse neturi gamybos įrenginių ar turto. Ukrainos rinkoje įmonė veiklą pradėjo 2001 metais, joje dirba 23 darbuotojai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją