„Išgyvename laikotarpį, kai kiekvienas turime nedvejodami daryti ryžtingus sprendimus, kad padėtume karo baisumus išgyvenantiems žmonėms. Negalime atidėlioti pagalbos. Savo ištekliais ir didžiuliu palaikymu prisidedame, kad sumažintume ukrainiečių kančias. Kartu tikimės, kad per visą šalį nuvilnys didžiulė Lietuvos verslo paramos banga“, – sako SBA grupės prezidentas Arūnas Martinkevičius.

Į iniciatyvą „Mūsų širdys ir rankos Ukrainai“ susivienijusios paramos organizacijos – Lietuvos Raudonasis Kryžius, Lietuvos Caritas, Maltiečiai, „Maisto bankas“ ir „Gelbėkit vaikus“ pradeda už paaukotas lėšas teikia humanitarinę pagalbą, kuri apima pagalbą apgyvendinant, taip pat pirmą psichosocialinę, medicininę pagalbą.

„Esame dėkingi verslui už pagalbą, kuri šiuo metu kritiškai svarbi. Daugybė sužeistųjų, kuriems riekia skubios medicininės pagalbos, didžiulį skausmą ir baimę kenčia vaikai, kuriems reikia tiek medicinos, tiek psichologinės pagalbos, tiek būtiniausių buities priemonių. Pabėgėlių mastai gali būti neregėto dydžio“, – sako „Mūsų širdys ir rankos Ukrainai“ koordinatorė ir „Raudonojo kryžiaus“ Lietuvoje vadovė Kristina Meidė.

SBA grupė taip pat jungiasi prie iniciatyvos „Stiprūs kartu“, kuri telkia pagalbą organizuodama Ukrainos pabėgėlių apgyvendinimą. SBA grupė nuo karo bėgančių šeimų apgyvendinimui skirs savo turimas poilsines prie ežerų Trakuose ir Molėtuose. Poilsio nameliuose gali būti apgyvendinta iki 100 pabėgėlių.

„Organizuota verslo pagalba gyvenamuoju plotu reikalinga kaip niekada, nes susidursime su beprecedenčio masto prieglobsčio siekiančių žmonių srautu. Nuoširdi padėka prisidedantiems“, – sako „Stiprūs kartu“ iniciatorius Edmundas Jakilaitis.

SBA „Grupės įmonė“ Kauno baldai jau prisideda ir prie pirmosios bangos pabėgėlių apgyvendinimo. Įmonė siunčia pirmąsias čiužinių partijas į laikinajam apgyvendinimui ruošiamus apgyvendinimo namus Vilniuje, Savanorių prospekte.

SBA grupė yra viena didžiausių Lietuvoje. Ji veikia baldų gamybos, tekstilės ir NT sektoriuose. Grupėje dirba apie 5500 žmonių. Savo produkciją ji eksportuoja į 50 pasaulio šalių, o pardavimai 2020 m. siekė 342,5 mln. Eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)