Verslas kartu su Ukraina

Maisto vilkikai suformuoti iš įmonių „Galinta“, „Biovela“, „Vilniaus duona“, „Rokiškio mėsinė“, „Vičiūnai“, „Kauno grūdai“, „Klaipėdos mėsinė“, „Malsena“, „Samsonas“, „Vilkyškių pieninės“ suaukotų produktų, prie paramos prisideda Kėdainių konservų fabrikas ir „Findata“.

Lietuvos pramonininkų konfederacija atidarė specialią sąskaitą ir jau dabar už suaukotas lėšas yra perkami produktai ir, koordinuojantis su Ukrainos institucijomis, išsiųsti ir kitą savaitę vėl bus siunčiami kovojantiems ukrainiečiams į tuos regionus, kur tuo metu labiausiai reikalinga parama.

Krovinius į Ukrainą pristato UAB „Vlantana“, UAB „Finėjas“ ir UAB „Transimeka“, Lietuvos logistikos asociacija prisideda sandėliavimo paslaugomis.

LPK nariai taip pat yra pasirengę apgyvendinti ir įdarbinti nuo karo bėgančius ukrainiečius.
Konfederacija vienija 56 šakines ir 6 regionines (daugiau nei 3500 įmonių), daugelis kurių aktyviai yra įsitraukusios į pagalbos Ukrainai veiklą – aukoja „Blue / Yellow for Ukraine“, Raudonajam Kryžiui tiek lėšas, tiek produktus, prisideda kitais reikalingais daiktais, medikamentais ir paslaugomis.