Verslas kartu su Ukraina

„Mūsų bendražygių – ukrainiečių – šeimos šiandien yra likusios nuo karo kenčiančioje Ukrainoje. Mums skaudu matyti šių šeimų ir visų ukrainiečių kančias, kurie atsidūrė negailestingoje kovoje už savo šalies laisvę. Todėl norėdami prisidėti įsipareigojome paaukoti 100 tūkst. JAV dolerių tiesioginei pagalbai, skirtai paremti Ukrainos šeimas bei Ukrainai paramą teikiančias labdaros organizacijas. Daugelis mūsų organizacijos narių visame pasaulyje prisideda ir asmeniškai ¬– šios lėšos taip pat pasiekia mūsų labdaros skyrių Rytų Europoje“, – sakė „Southwestern Advantage“ pirmininkas Henris Bedfordas.

Beveik 1500 studentų iš daugiau nei 200 viso pasaulio universitetų suburiančios „Southwestern Advantage“ paaukotos lėšos pirmiausia bus skirtos šios programos nariams iš Ukrainos bei jų šeimoms paremti. Taip pat parama pasieks pagrindines Baltijos šalių, Lenkijos ir Slovakijos labdaros organizacijas, teikiančias plataus pobūdžio pagalbą Ukrainai.

„Southwestern Advantage“ parama Lietuvoje nukreipta į pagalbą iš Ukrainos į Lietuvą atvykusiems mokytojams ir vaikams. Pasirinkta remti Kaune įsikūrusią švietimo organizaciją „Herojus – ši mokykla jau įdarbino ukrainiečius mokytojus, o mokykloje jau mokosi ir pirmieji vaikai iš Ukrainos. Paramos lėšos prisidės prie vaikų išlaikymo ir bus skirtos mokytojų atlyginimams.

Estijoje paramos lėšos skiriamos pabėgėlių evakuaciją nuo Ukrainos sienos koordinuojančiai, humanitarinę pagalbą Ukrainos viduje teikiančiai ir į Estiją atvykstančius ukrainiečius remiančiai organizacijai „EESTI Pagulasabi“. Latvijoje parama nukreipta į įtakingiausią šalies labdaros organizaciją „Ziedot.lv“, kuri deda visas pastangas, kad aukos pasiektų pačias kritiškiausias karo niokojamos Ukrainos vietas. Taip pat „Southwestern Advantage“ pagalba pasieks Lenkijos „SOS vaikų kaimo“ organizaciją, medicinos reikmenų tiekimu Ukrainai besirūpinantį fondą „The Hearty Foundation“. Slovakijoje yra remiama organizacija „Človek v ohrození“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją