Verslas kartu su Ukraina

LCC tarptautinis universitetas šiuo metu teikia būtinąją pagalbą esamiems Ukrainos studentams, įskaitant finansines išmokas, būtinąsias prekes bei maitinimą universiteto patalpose. Ši pagalba skiriama dėl to, kad studentai, likę be savo šeimos paramos, galėtų patenkinti savo kasdieninius poreikius. Taip pat universitetas teikia psichologų konsultacijas studentams, kurie susiduria su emocinėmis problemomis.

LCC tarptautinis universitetas taip pat yra pasirengęs šių metų vasaros vaikų ir jaunimo programoms priimti mažiausiai 200 vaikų ir jaunimo iš Ukrainos. Taip pat bus suteikiama galimybė prisijungti ir Ukrainos akademikams prie vasarą vykstančių programų. Universitetas yra pasiruošęs priimti Ukrainos jaunimą nuolatinėms dieninėms bakalauro studijoms, finansuodami jų mokslus bei suteikdamas jiems stipendijas.

„Tikimės, kad suteikus reikiamus išteklius galėsime, kad ir trumpai, parūpinti prieglobstį tiek jaunimui, tiek akademikams, kad jie galėtų tęsti savo darbus ir mokslus“, – teigė Aistė Motekaitienė, LCC tarptautinio universiteto verslo plėtros vadovė.

Savarankiškų iniciatyvų imasi ir patys LCC ukrainiečiai studentai. Jie aktyviai dalyvauja Raudonojo Kryžiaus veiklose. Taip pat, prasidėjus karui, susisiekė ir suvienijo jėgas su Klaipėdos ukrainiečių bendruomene bei kitų švietimo įstaigų jaunimu iš Ukrainos. Nuo vakar jie atidarė informacinį punktą Klaipėdos Atgimimo aikštėje, kuriame bus telkiama visa informacija, susijusi su ukrainiečių karo pabėgėlių transportavimu per sieną ir į Klaipėdą, humanitarinės pagalbos teikimu, informacija, kokių drabužių, medicinos priemonių ar kitų daiktų reikia karo pabėgėliams ir Ukrainos kariuomenei.
Tuo pačiu LCC universitetas kreipiasi ir į Lietuvos gyventojus bei verslus. Šiuo metu LCC universitete mokosi beveik du šimtai studentų iš Ukrainos, kurie susiduria su emocinėmis ir finansinėmis problemomis. Dėl nuolatinių naujienų, kuriomis dalinasi jų artimieji Ukrainoje, jiems kyla nerimas, panika, o dėl to, kad Ukrainoje vyksta karas, šeimos negali pervesti reikalingų finansų išgyventi Klaipėdoje. Todėl LCC universitetas prašo Lietuvos visuomenės pagalbos prisidedant prie jau esamų studentų bei atvykstančiųjų gerbūvio.

„Kviečiame darbdavius siūlyti darbus esamiems Ukrainos studentams, kad jie galėtų patys save išlaikyti ir jaustis stabiliau. Šiuo itin jautriu laikotarpiu, taip pat kviečiame verslą ir gyventojus prisidėti prie maitinimo studentams užtikrinimo bei aprūpinimo būtinosiomis, pvz. higienos, priemonėmis“, – teigė A. Motekaitienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją