Pasak „Iki“ komunikacijos vadovės Vaidos Budrienės, sprendimas atsisakyti šių leidinių sprendimas buvo priimtas šiandien. „Sulaukėme tikrai labai daug nusiskundimų iš mūsų klientų“, – priežastį įvardino ji.

„Rimi“ prekybos tinklas taip pat sakė nusprendęs atsisakyti prekybos šiais leidiniais.

„Maximos“ prekybos tinklas kol kas tokių planų neturi.

„Mes esame lietuviškas verslas, laikomės visų Lietuvos valdžios institucijų sprendimų, pasisakome už svarbiausias vertybes – taiką ir laisvę. Vasario 24-ąją priėmėme sprendimą iš prekybos, t.y. 251 „Maximos“ parduotuvės, išimti baltarusiškos ir rusiškos kilmės prekes. Šiuo metu šios kilmės prekių jau nebegalima įsigyti. Taigi, mūsų pozicija dėl karo Ukrainoje yra tvirta.

Žinoma, jei atsakingos mūsų šalies institucijos priimtų sprendimus dėl konkrečių leidinių, juos vykdytume, kaip ir iki šiol vykdėme bei toliau vykdome visus oficialių Lietuvos institucijų nurodymus,“ – komentavo Ernesta Dapkienė, „Maximos“ Komunikacijos ir įvaizdžio departamento direktorė.

„Norfa“ atstovas spaudai Darius Ryliškis sakė, kad jie kol kas klausimo dėl „Respublikos“ grupės leidinių nesvarstė, bet prieš kurį laiką atsisakė prekybos leidiniu „Laisvas laikraštis“.

„Lidl“ ir iki šiol apskritai neprekiaudavo laikraščiais.

Šaltinis
M360
Dalintis
Nuomonės