Verslas kartu su Ukraina

„Rusijos karas prieš Ukrainą lėmė humanitarinę krizę, prie kurios sprendimo privalome prisidėti kiekvienas. Tikimės, kad mūsų pagalba padrąsins gyventojus ir įmones pasiūlyti savo būstą nuo agresoriaus nukentėjusios šalies gyventojams“, – sako BTA vadovas Tadeuš Podvorski.

Į pabėgėlių naudojamo būsto paketą įtrauktas draudimas ne tik pačiam nekilnojamam turtui, bet ir namuose esantiems daiktams bei civilinės atsakomybės draudimas, padengiantis trečiųjų asmenų turtui padarytą žalą.

„Šitas sprendimas suteiks daugiau užtikrintumo žmonėms, kurie pasirengę priimti karo pabėgėlius. Mūsų duomenimis, 25 proc. tokių gyventojų susiduria su nežinia ir neužtikrintumu dėl savo sprendimo, dalis jų turi nuogąstavimų dėl turto saugumo.

Tokios emocijos suprantamos. Tačiau tikiu, kad jos išsisklaidys vos tik bus priimti žmonės iš Ukrainos. BTA sprendimas jau dabar suteiks daugiau ryžto tiems, kas pasirengę geriems darbams, o gal net paskatins prie iniciatyvos prisijungti tuos, kurie iki šiol delsė tai padaryti“, ‒ sako „Stiprūs kartu“ komunikacijos koordinatorius Giedrius Galdikas.

„Stiprūs kartu“ sulaukė apie 6000 gyventojų pasiūlymų apgyvendinti pabėgėlius iš Ukrainos. Skaičiuojama, kad jau dabar žmonių ir verslo suteikiamuose būstuose galima apgyvendinti apie 23 tūkst. karo pabėgėlių.

BTA draudimo paslaugos šiems būstams bus aktyvuojamos supaprastintu būdu, paskambinus telefonu.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją