Vasara be rūpesčių

Projekto „Vasara be rūpesčių“ komanda nutarė paeksperimentuoti ir sutilpti į 20 eurų biudžetą keturiems asmenims. Kokius produktus išsirinkome penktadienio išvykai į gamtą ir ką nusprendėme gaminti, kviečiame žiūrėti toliau.

Grilio žvaigždė – minkštutėlė vištiena

Kokia gamta be grilio ir koks grilius be gardžių kepsnių? Šį kartą pagrindinė vakaro žvaigždė – viščiukų šlaunelių mėsa švelniame marinate, kuriai draugiją palaiko raudonosios paprikos, pievagrybiai ir vyšniniai pomidorai.

Laiko taupymo ir patogumo sumetimais savaitgalio puotai buvo pasirinktas jau marinuotos vištienos variantas, juk taip – daug greičiau, patogiau, o ir skonis – užtikrintas. Telieka sudėti ant grotelių ir keliolika minučių pačirškinti, kad odelė švelniai apskrustų, o vidus būtų idealiai minkštas ir sultingas.

Su daržovėmis dar paprasčiau: per pusę pjauname pievagrybius, į keturias dalis supjaustome paprikas ir dedama šalia mėsos, likus maždaug 7 minutėms iki kepimo pabaigos. Vyšninius pomidorus pasiliekame pačiai pabaigai, mat jiems pakaks 2 minučių kojoms apšilti.

Sveikuoliškas užkandis – varškės užtepėlė

Koks piknikas be užkandžių? Būtinai reikia ir jų, tad šį kartą buvo nuspręsta pasigaminti du skirtingus variantus – vieną sveikuolišką, kitą tiesiog labai gardų!

Pirmajam užkandžiui reikia vos kelių ingredientų – varškės, namuose turimų žalumynų (mes turėjome svogūno laiškų, česnakų ir krapų) ir šaukšto grietinės. Varškę išsukame su grietine ir gardiname smulkintomis žolelėmis bei pora skiltelių česnako. Gardi varškės užtepėlė paruošta vos per 3 minutes. Prie jos patiekiame juostelėmis pjaustytas daržoves – morkas, agurkus, salierus. Jei namuose turite užsilikusios duonos ar batono, nepatingėkite pakepinti – idealiai tiks su varškės užtepėle.

Pasigardžiavimui – tešlos lazdelės

Antrasis užkandis – tešlos lazdelės su skirtingais ingredientais. Šį kartą pasirinkome tris variantus – lazdeles su kumpiu, mocarelos sūriu ir smidrais.

Šaldytos tešlos lakštus atitirpinkite ir supjaustykite maždaug 2 cm storio juostelėmis. Ant juostelių dėkite papildomus ingredientus – kumpį, sūrį ir smidrus. Kad būtų dar gardžiau – galite patepti pomidorų padažu ar netgi prieš tai pasiruošta varškės užtepėle.

Juosteles susukite į spirales (aplink smidrus tešlą apsukite) ir pašaukite į orkaitę maždaug 10-12 minučių, kol tešla iškils ir įgaus švelnų auksinį atspalvį. Jei norite, visus ingredientus galite dėti kartu – kumpis, smidrai ir mocarela puikiai dera tarpusavyje.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Vasara be rūpesčių“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją