specialus projektas

Vasara arčiau tavęs

  • Video įrašų 8
  • Nuotraukų 167
  • Straipsnių
  • Kepiniai
  • Vaisiai ir daržovės
  • plikyti pyragaičiai
  • pyragas
  • tortas

Švenčių stalui: žymus konditeris Th. Lauvray pristato tortų, pyragų ir pyragaičių TOP 5

2023 m. kovo 29 d. 12:16

Pavasarį atsiranda vis daugiau progų susitikti su šeimos nariais bei draugais. Norisi laiką leisti gamtoje, mėgautis skaniu maistu bei gera kompanija. O koks susibūrimas be šviežio ir gardaus maisto? Prekybos tinklo „Iki“ konditeris Thierry Lauvray sako, kad lietuviai skanų maistą mėgsta bei vertina, tad kokybiški gaminiai ilgai lentynose neužsiguli.

Thierry Lauvray
© Organizatorių nuotr.

Mėgstamiausi kepiniai: į darbą, iškylą ar svečius

Nors lietuviai noriai išbando kepinių naujienas, tačiau, remiantis prekybos tinklo „Iki“ statistika, populiariausių sąrašas ne vienerius metus išlieka toks pats.

Lietuviai niekada neatsisako šviežių kruasanų, prie visko tinkančio prancūziško batono, saldžių bandelių su cinamonu ir pikantiško skonio bandelių su sūriu. Ir tai labai suprantama – šie pasirinkimai niekada nenuvilia, tinka tiek norintiems užkąsti darbe, tiek pasistiprinti būnant gamtoje ar norint pavaišinti svečius.

Konditeris Th. Lauvray priduria, jog visiems kepiniams svarbiausia – šviežumas, naudojami kokybiški produktai bei itin tikslus gamybos procesas.

Thierry Lauvray Thierry Lauvray
© Organizatorių nuotr.

Pavasariški desertai, kurie tiesiog tirpsta burnoje

Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse galima įsigyti pačių įvairiausių desertų. Šį pavasarį smaližiams pristatomos naujienos, kurias sukurti įkvėpė nepakartojamais desertais garsėjanti Prancūzija.

„Šviežių desertų vitrinose dairykitės puikaus skonio plikytos tešlos pyragaičių „Karameliniai debesėliai“. Prancūzijoje jie – tikra konditerijos pažiba. Šis klasikinis desertas išsiskiria itin minkšta tešla bei šviežutėliu karameliniu kremu, kuris tiesiog tirpsta burnoje“, – pasakoja Lietuvoje gyvenantis prancūzas.

Pyragaičiai KARAMELINIAI DEBESĖLIAI Pyragaičiai KARAMELINIAI DEBESĖLIAI
© Organizatorių nuotr.

Anot Th. Lauvray, tiesiog nuodėmė būtų nepaminėti trupininio pyrago „Migdolinė uoga“. Šis desertas buvo kuriamas galvojat apie jaukius draugų pasisėdėjimus, kuomet norisi kažko skanaus prie puodelio arbatos. Šis desertas – itin gaivus, pagamintas su plikytu migdoliniu kremu, paskanintas natūraliomis serbentų ir vyšnių uogomis, kurios suteikia subtilaus rūgštumo.

Trupininis pyragas MIGDOLINĖ UOGA Trupininis pyragas MIGDOLINĖ UOGA
© Organizatorių nuotr.

„Dar viena šio sezono žvaigždė „Iki“ desertų galerijoje – tortas „Pasiflora“. Esu tikras, kad klientai pamėgs šviežios grietinėlės plikytą kremą bei gaivų pasiflorų įdarą. Šio torto švelnią tekstūrą subtiliai papildo biskvitas su kakava“, – vardija ilgametę patirtį sukaupęs desertų gaminimo meistras.

Tortas PASIFLORA Tortas PASIFLORA
© Organizatorių nuotr.

Pašnekovas pamini ir dar vieną naujieną – tortą „Rivjera“. Jis pabrėžia, kad šis desertas – vienas geriausių prancūziškos konditerijos atradimų. Jo pagrindą sudaro raudonasis „Velvet“ biskvitas, kuris perteptas subtiliu pistacijų kremu, pagardintu natūraliomis aviečių uogomis. Šis tortas puikiai tiks šventėje: jo papuošimas originalus, prabangus ir šventiškas.

Tortas RIVJERA Tortas RIVJERA
© Organizatorių nuotr.

Pagyrų nusipelno ir dar viena šio sezono naujiena – tartaletė su citrininiu kremu „Citrole“. Šis desertas yra puikus saldumo, rūgštumo, švelnumo ir traškumo derinys.

Tartaletė CITROLE Tartaletė CITROLE
© Organizatorių nuotr.

Dolce vita!

Reklama
Patinka Dalintis