Ukrainos Šeimos Lietuvoje

Nuo pat karo pradžios Ukrainos vaikais su komanda besirūpinantis, darbo valandų neskaičiuodamas ir kiek galintis padedantis L. Šeškus dar kartą kviečia visus prisidėti ir padovanoti karo nuskriaustiems vaikams ratuotą priemonę, kad jie galėtų džiaugtis vasara, kaip ir mūsų pačių vaikai. Prodiuseris tiki, kad visi kartu pasistengę galime tai padaryti.

Laurynas Šeškus

„Savanoriai, kurie šeštadienį Ukrainos vaikams skirtoje "Draugų Vilniuje, prie Baltojo tilto dirbo dviračių taške jautėsi keistai. Viena vertus nuostabūs žmonės atneša dviračius, paspirtukus, apsaugos priemones. Ir tokių žmonių daug! Tai yra išties nuostabu. Antra vertus, viskas, kas atkeliauja per minutę atitenka pirmam laukiančiam ir mes vėl su vaikais, šimtais vaikų, stovime tuščiame lauke“, – apie skaudžias situacijas nuoširdžiai pasakoja L. Šeškus.

Dienos stovyklos organizatorius sako, kad kai vakare pamatė, kad padovanojo ir užregistravo per 500 dovanų, pasidarė smagiau, tačiau atmintyje išliko tas tuščias laukas ir laukiantys vaikai. Savo ratuotos vasaros laukia dar apie 2000 Ukrainos vaikų.

„Nesam mes tokie kieti influenceriai, kad sugebėtumėm pakelti tūkstančius žmonių, bet labai prašome visų jūsų pagalbos. Pažiūrėkite į tai kaip į savo, o ne kažkieno iniciatyvą“, – sako L. Šeškus kreipdamsis į visus geros valios Lietuvos žmones su prašymu:

1. Jeigu turite bet ką ratuoto, atneškite šeštadienį prie Baltojo tilto bet kada tarp 9.00 iki 16.00 val. Jeigu negalite šeštadienį, atveškite darbo metu į P. Vileišio 18A, mūsų biuro kiemą Vilniuje.
2. Tinka ir nenauji, ir kiek klibantys dviračiai, tinka visokie. Savanoriai vietoje bando juos patvarkyti.
3. Žmonės, kurie prekiauja dviračiais, mėgsta skaityti skelbimus ar lankyti turguose. Padėkite surasti naudotų dviračių. Jeigu kaina būtų iki 100 eurų, pirktume juos.
4. Bičiuliai, pasidalinkite šiuo prašymu kur tik galite: pokalbiuose, susitikimuose, socialiniuose tinkluose. Praskleiskime šį informacinį burbulą!
5. Taip pat galite paaukoti pinigų į tikslinę „Ratuotos vasaros” sąskaitą iš kurios bandome optimaliai nupirkti kuo daugiau daiktų: LT697300010172397981, VŠĮ Pilietinė medija
6. Jeigu galite užsiimti panaudotų dviračių paieška ir supirkimu, parašykite: laurynas@nordplay.tv

„Labai didelis ačiū prisidėjusiems ir prisidedantiems, kad „Draugų diena“ kiekvieną šeštadienį virsta šypsenų ir gerų emocijų ne tik savo namus, bet ir neretam savo artimiausius žmones kare praradusiems vaikams. Jų patirtys labai skaudžios ir neteisingos. Vaikai turi turėti vaikystę, padėkime jiems ją turėti. Kiekvieno jūsų pagalba yra be galo svarbi ir tikrai reikalinga“, – sako L. Šeškus.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Ukrainos šeimos Lietuvoje“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją