Ukrainos Šeimos Lietuvoje

Ratuota vasara

Renginių organizatorius ragina visus geros valios žmones pasidalinti žinia ir padovanoti Ukrainos vaikams viską, kas turi ratus ar ratukus. Atneškite, prašau, ką turite bet kurį šeštadienį iki liepos 9 dienos prie Vilniaus Baltojo tilto, kur vyksta dienos stovykla „Draugų diena", skirta Ukrainos ir Lietuvos vaikams. Renginyje Jūsų dovanoms bus skirta speciali teritorija. Ukrainiečių vaikai jau dabar registruojasi ir labai laukia šių dovanų.

Pasak L. Šeškaus, labai svarbu nepamiršti paauglių, nes jie ko gero skaudžiausiai išgyvena šitą tragediją ir priverstinį gyvenimo pasikeitimą: „Jie jau ne maži vaikai ir suvokia viską daug skaudžiau. Tai, kas mūsų paaugliams atrodo neatskiriami paauglystės atributai – jiems ir jų šeimoms tai nepasiekiama prabanga. Gražinkime jiems šiek tiek vasaros, orumo ir paauglystės. Padovanokime vasaros judesį“.

Šalies premjerė Ingrida Šimonytė ne kartą savanoriavusi Ukrainos vaikams skirtose stovyklose, taip pat kviečia nesustoti dalintis ir padėti.

Ratuota vasara, nuotr. iš asmeninio albumo

„Keletą savaitgalių, tomis dienomis, kai galėjau iškirpti tam laiko, padėjau savanoriams Ukrainos vaikų dienos stovyklose, kurias organizavo Laurynas Šeškus, Valdonė Ovadnevienė ir kiti puikūs žmonės“, – savo „Facebook“ paskyroje rašo premjerė.

„Bendraudama su vaikais ir jų tėvais (paprastai mamomis) gerai mačiau, kiek greitai į įvairias veiklas ir pramogas įtraukiami mažesnieji, kuriuos džiugina praktiškai viskas – nuo meškučio iki „Play Doh“, nuo porcijos gardžių ledų iki galimybės šokti ir dainuoti ant scenos didžiojoje ŠMC salėje.

Paauglystė gi ir šiaip dažnai būna keblus metas. Jis dar keblesnis, kai tenka neplanuotai atsidurti svetimoje šalyje, suspėjus įsimesti tik vieną kitą reikalingesnį daiktą. Kai atrodo, kad nuoširdus suaugėlių dėmesys tik papildomai erzina, nes reikia kasdienybę kurti vėl nuo nulio ir niekas nesupranta, kaip jautiesi.

Lietuvos žmonės, verslai jau skyrė neįtikimo dydžio paramą ir dalijasi, atrodytų, praktiškai viskuo. Ačiū už tai. Bet šiek tiek trūksta, kad pamatytume paauglius ir tai, kad jiems jau nebe toks svarbus meškutis ar porcija ledų. Leistume jiems pajusti daugiau panašumo į normalią paauglystę, kuri šiuo metu, deja, negali būti tokia, kokia būti turėtų. Bendrauti ir judėti, jausti laisvę, kurią iš ukrainiečių tautos bando atimti putino kareivos“.

Draugų diena

Apie dienos stovyklą ir „Ratuotą vasarą“ dalinasi daug žinomų Lietuvos žmonių, viena jų komunikacijos ir viešųjų ryšių specialistė Dovilė Filmanavičiūtė savo „Facebook“ sienoje rašo, kad jos sūnaus balansinis dviratis jau turi naują šeimininką ir kviečia visus galinčius prisidėti prie šios prasmingos akcijos.

Pasak L. Šeškaus, nuostabūs Lietuvos žmonės praėjusį šeštadienį jau atsiliepė ir nešė dovanas. Ukrainos vaikams padovanoti 212 ratuoti daiktai, o dar daugiau nei 2000 vaikų laukia.

L. Šeškus taip pat kviečia visus norinčius savanoriauti šiose stovyklose: „Savanoriai bus užimti nuo 9.00 ryto iki 18.00 vakaro. Visus vaišiname picomis. Dienos nebus lengvos, bet vakare aplanko beprotiškai geras jausmas. Mūsų savanoriai labai įvarūs ir nuostabūs žmonės – nuo studentų ir moksleivių iki chirurgų, ambasadorių ir Premjerės. Laukiame tūkstančių vaikų, tad ir savanorių reikia daug. Kiekvienas yra reikalingas!“.

Ratuota vasara, nuotr. iš asmeninio albumo

Norintys prisijungti rašykite: Valdone@nordplay.tv.

Tiems, kurie nori padovanoti ratus ar ratukus ir negali atvykti šeštadieniais, L. Šeškus kviečia atnešti savo dovaną darbo metu į jų ofiso kiemą P. Vileišio 18 A, Vilniuje.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Ukrainos šeimos Lietuvoje“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją