Tiesiog ramiau

„Buvo vasario mėnuo, kaip tik buvo tos visos dienos, kai labai snigo ir buvo šlapdriba. Vieną dieną išgirdome, kad kažkas ant stogo traška, išėję pasižiūrėti į lauką pamatėme, kad šlaitinis stogas buvo akivaizdžiai įlinkęs, su visu sniegu“, – kalbėjo namo savininkė Agnė.

Pasak jos, nors sprendimų buvo imtasi iš karto, tačiau oro sąlygos neleido tinkamai įvertinti padarytos stogui žalos.

„Viską nufotografavome ir pasamdėme žmones, kurie nuvalytų tą sniegą, nes stogas labai aukštai. Jau tada supratome, kad jis labai įlinkęs. Visas nuotraukas nusiuntėme draudimui, užpildėme žalos atlyginimo paraišką. Su mumis labai greitai susisiekė, paprašė mūsų paskaičiuoti žalą, bet kadangi mes nežinome, kokia tai žala, kvietėme meistrus, kurie viską įvertino“, – kalbėjo namo šeimininkė.

Sunku prisikviesti specialistus

Agnė taip pat pasidalino, jog prieš metus, esant karantinui, buvo sunku rasti specialistus, kurie sutiktų atvykti ir patikrinti stogą.

„Žinoma, dėl karantino buvo neįmanoma prisikviesti specialistus, bet viena įmonė visgi atvyko ir patikrino stogą. Tiksliai apskaičiuoti buvo neįmanoma, nes reikėjo, kad tas sniegas pilnai ištirptų, o meistrų įvertinta suma buvo pernelyg didelė, todėl paprašiau, kad draudimas pats atvažiuotų, pažiūrėtų ir įvertintų. Galiausiai viskas praėjo sklandžiai ir gavome savo pinigus“, – kalbėjo Agnė.

Pasak jos, du meistrai apsiėmė visais tvarkymo darbais ir užtrūko kažkur dvi savaites. Kaip nurodo namo savininkė, meistrai darė specialias atramas ir kitais būdais tvirtino namo stogą. Nors Agnė kartu su savo vyru patenkinti darbu, tačiau pasikartojus panašioms oro sąlygoms – imtųsi būdų kuo skubiau išvalyti sniegą.

„Išvežėme visus gyvūnus iš namų, nes jiems remonto darbų garsai pasirodė baisūs. Šiemet to snygio nebuvo tiek daug, todėl kažkokio nerimo nejautėme, kad vėl pasikartos, ypatingai kai meistrai viską patikimai sutvarkė. Aš nelipau ir nežinau, ką tiksliai jie ten darė, bet mačiau, kad buvo papildomi lakštai, įtvirtinimai. Tačiau, jeigu pamatytume, kad vėl tiek sninga, eitume valyti stogą ir samdytume meistrus“, – kalbėjo Agnė.

Pasak jos, namas yra naujos statybos, kuriame šeima jau gyvena 6 metus. Namo gyventoja iki šiol nežino ar stogas tik įlinko, ar įtrūko.

„Buvo baimė, kad sniegas nepradėtų tirpti ir iš to nesusidarytų vanduo, kuris patektų į namo vidų. Tikėjome, kad įtempiamos lubos atlaikytų. Bet jeigu būtų pradėję tirpti, tai galbūt ir pamatytume, kad tirpstantis sniegas patenka į vidų, ko labiausiai nenorėjome“, – kalbėjo Agnė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją