Mėgstamiausi kepiniai: į darbą, iškylą ar svečius

Nors lietuviai noriai išbando kepinių naujienas, tačiau, remiantis prekybos tinklo „Iki“ statistika, populiariausių sąrašas ne vienerius metus išlieka toks pats.

Lietuviai niekada neatsisako šviežių kruasanų, prie visko tinkančio prancūziško batono, saldžių bandelių su cinamonu ir pikantiško skonio bandelių su sūriu. Ir tai labai suprantama – šie pasirinkimai niekada nenuvilia, tinka tiek norintiems užkąsti darbe, tiek pasistiprinti būnant gamtoje ar norint pavaišinti svečius.

Konditeris Th. Lauvray priduria, jog visiems kepiniams svarbiausia – šviežumas, naudojami kokybiški produktai bei itin tikslus gamybos procesas.

Thierry Lauvray

Pavasariški desertai, kurie tiesiog tirpsta burnoje

Prekybos tinklo „Iki“ parduotuvėse galima įsigyti pačių įvairiausių desertų. Šį pavasarį smaližiams pristatomos naujienos, kurias sukurti įkvėpė nepakartojamais desertais garsėjanti Prancūzija.

„Šviežių desertų vitrinose dairykitės puikaus skonio plikytos tešlos pyragaičių „Karameliniai debesėliai“. Prancūzijoje jie – tikra konditerijos pažiba. Šis klasikinis desertas išsiskiria itin minkšta tešla bei šviežutėliu karameliniu kremu, kuris tiesiog tirpsta burnoje“, – pasakoja Lietuvoje gyvenantis prancūzas.

Pyragaičiai KARAMELINIAI DEBESĖLIAI

Anot Th. Lauvray, tiesiog nuodėmė būtų nepaminėti trupininio pyrago „Migdolinė uoga“. Šis desertas buvo kuriamas galvojat apie jaukius draugų pasisėdėjimus, kuomet norisi kažko skanaus prie puodelio arbatos. Šis desertas – itin gaivus, pagamintas su plikytu migdoliniu kremu, paskanintas natūraliomis serbentų ir vyšnių uogomis, kurios suteikia subtilaus rūgštumo.

Trupininis pyragas MIGDOLINĖ UOGA

„Dar viena šio sezono žvaigždė „Iki“ desertų galerijoje – tortas „Pasiflora“. Esu tikras, kad klientai pamėgs šviežios grietinėlės plikytą kremą bei gaivų pasiflorų įdarą. Šio torto švelnią tekstūrą subtiliai papildo biskvitas su kakava“, – vardija ilgametę patirtį sukaupęs desertų gaminimo meistras.

Tortas PASIFLORA

Pašnekovas pamini ir dar vieną naujieną – tortą „Rivjera“. Jis pabrėžia, kad šis desertas – vienas geriausių prancūziškos konditerijos atradimų. Jo pagrindą sudaro raudonasis „Velvet“ biskvitas, kuris perteptas subtiliu pistacijų kremu, pagardintu natūraliomis aviečių uogomis. Šis tortas puikiai tiks šventėje: jo papuošimas originalus, prabangus ir šventiškas.

Tortas RIVJERA

Pagyrų nusipelno ir dar viena šio sezono naujiena – tartaletė su citrininiu kremu „Citrole“. Šis desertas yra puikus saldumo, rūgštumo, švelnumo ir traškumo derinys.

Tartaletė CITROLE

Dolce vita!