Svarbiausia rudens puošmena – sveika oda

Svarbiausia rudens puošmena – sveika oda.

Vienas iš dažniausių klausimų, kuriuos apie plaukelių šalinimą lazeriu tenka išgirsti specialistams – ar procedūra nesukelia nemalonių pojūčių? Vienareikšmiškai atsakyti į šį klausimą sunku, mat skausmas – labai individualus jausmas. „Lyginant su epiliacija vašku ar epiliatoriumi, lazerio procedūros gali būti laikomos sąlyginai beskausmėmis. Pacientai patį jausmą procedūros metu dažniausiai įvardina kaip karštą žnybtelėjimą“, – pasakoja E. Burokaitė.

Gydytoja dematovenerologė Emilija Burokaitė

Tikėtis pastebimo efekto galima jau po pirmosios plaukelių šalinimo lazeriu procedūros: plaukelių sumažėja nuo 10 iki 20 procentų, o likę plaukeliai tampa švelnesni, retesni ir šviesesni. Kitaip sakant, sumažėja ne tik plaukelių kiekybė, bet ir kokybė. Vis tik turintiems itin šviesius plaukelius, lazerinės procedūros gali ir nepadėti. „Lazerio impulsas, prasiskverbdamas pro viršutinį odos sluoksnį, taikosi į plaukeliuose esantį pigmentą melaniną. Kuo plaukelis yra šviesesnis, tuo pigmento kiekis jame bus mažesnis, tad visiškai baltiems plaukams ši procedūra nebus veiksminga“, – paaiškina gydytoja dematovenerologė.

Kelių procedūrų prireiks ilgalaikiam rezultatui pasiekti, labai individualu. Įprastai pirminiam procedūrų kursui reikia 4-8 procedūrų, nepamirštant padaryti 4-10 savaičių tarpų, atsižvelgiant į tai, kurioje kūno srityje norime pašalinti plaukelius.

„Iš praktikos galiu pasakyti, kad po pirminio procedūrų kurso plaukelių beveik nelieka, tačiau ilgalaikiam rezultatui užtikrinti reikia atlikti palaikomąsias procedūras 1-2 kartus per metus“, – sako „Sapiegos klinika“ specialistė.

Daugiau naudingos informacijos apie plaukelių šalinimą sužinosite ČIA.

Užsakymo nr.: PT_88602849