Svarbiausia rudens puošmena – sveika oda

Svarbiausia rudens puošmena – sveika oda.

Apie botulino toksino ir hialurono rūgšties preparatų injekcijas girdėję net ir tie, kurie ne ypatingai domisi grožio industrija bei šiuolaikinėmis dermatologijos galimybėmis. Pradėtos taikyti kosmetologijos srityje, šios medžiagos sukėlė tikrą perversmą ir visiems laikams pakeitė supratimą, esą grožis – laikinas džiaugsmas.

Internete apie grožio injekcijas rastumėte tūkstančius tekstų, įvairiausių nuomonių ir jas jau išbandžiusių atsiliepimų. Gyd. J. Romanova-Paškevič pastebi, kad dauguma klientų prieš apsilankymą jau būna pasidomėję procedūromis, tačiau informacijos gausoje galima ir pasiklysti.

Tam, kad būtų pasiektas geriausias rezultatas, kiekviena procedūra klientui parenkama individualiai, atsižvelgiant į jo norus bei pageidavimus. Tad domėtis iš tiesų verta, tačiau aklai vadovautis kitų patarimais ar pažįstamų patirtimi nereikėtų, mat įvertinęs esamą situaciją, gydytojas visuomet pasiūlys geriausią sprendimą – nebūtinai tokį, apie kurį galvojote prieš apsilankymą.

Baimintis procedūrų taip pat nereikėtų, mat jos yra saugios, beveik neskausmingos ir užtikrinančios tikrai džiuginančius rezultatus. Žinoma, jei viskas atliekama apgalvotai, profesionalių specialistų.

Stebuklingieji botulino toksino ir hialurono rūgšties preparatai

Paprašyta papasakoti apie taip dažnai linksniuojamus botulino toksino ir hialurono rūgšties preparatus, gydytoja šypsosi: pavadinimus žino beveik visi, tačiau neretai painioja šias medžiagas tarpusavyje, nors jos – tarsi dvi tą pačią problemą sprendžiančios priešingybės.

„Tiek botulino toksino, tiek hialurono rūgšties preparatai padeda kovoti su raukšlėmis, tačiau veikia visiškai priešingai. Mūsų odoje raukšlės formuojasi dėl intensyvios raumenų veiklos, mums šypsantis, raukantis ar tiesiog mimikuojant. Suleisti į reikiamus taškus, botulino toksino preparatai raumenis atpalaiduoja, tad negilios raukšlelės išsilygina, tuo pačiu užkertamas kelias tolimesnių raukšlių formavimuisi. Jei raukšlės jau susiformavusios ir pakankamai gilios, į pagalbą gali būti pasitelkiami hialurono rūgšties preparatai – natūrali medžiaga, kurią gamina kiekvieno iš mūsų organizmas. Suleistas į odą, hialurono rūgšties preparatas veikia tarsi natūralus užpildas jau esamų raukšlių lyginimui. Dažniausiai šios rūgšties injekcijomis koreguojamas skruostų tūris, veido ovalas, įdubę paakiai“, – pasakoja gydytoja.

Nors įprasta manyti, kad botulino toksino ir hialurono rūgšties preparatų injekcijos skirtos išskirtinai jaunystei susigrąžinti ir laikui sustabdyti, tiesos tame – tik dalis. Šie ingredientai naudojami kur kas plačiau, nei daugelis įsivaizduoja.

„Giluminis odos drėkinimas, mezoterapija, įvairios odos tonuso atstatymo bei palaikymo procedūros“, – injekcijų galimybes vardija specialistė. Tad ir amžiaus cenzas grožio injekcijoms negalioja: kreipiasi ne tik brandaus amžiaus, bet ir jauni žmonės. Gydytoja tik pasidžiaugia: puiku, kad savo oda pradedama rūpintis nuo jaunystės, mat tinkamai parinktos procedūros gali padėti išvengti problemų ateityje.

Gydytoja paneigia ir mitą, esą vieną kartą išbandžius grožio injekcijas, kelio atgal nebėra – kartoti procedūras reikia nuolatos. „Injekcijų poveikis yra ilgalaikis, tad jei pacientas tinkamai prižiūri odą, neignoruoja gydytojų rekomendacijų ir rūpinasi savimi, nuolatos varstyti gydytojų kabineto durų tikrai nereikia. Būna ir taip, kad žmonės pripranta prie matomo vaizdo veidrodyje, tad jiems atrodo, kad injekcijų poveikis jau praėjęs, jokių hialurono rūgšties ar botulino toksino preparatų odoje nebėra. Šiuo atveju pasikliauti reikėtų specialisto nuomone, mat apžiūros metu jis tikrai pasakys, kada laikas procedūrą kartoti, o kada metas sustoti“, – sako „Sapiegos klinikos“ gydytoja.

Jelena Romanova-Paškevič

Grožio specialistų daug, tik ar visais galima pasitikėti?

Jei jau nusprendėte, kad metas ir jums išbandyti šiuolaikines grožio procedūras, svarbiausiu žingsniu, be abejonės, taps specialisto pasirinkimas. Stulbinančius rezultatus žada visi, tačiau aklai pasikliauti vien pažadais nereikėtų, mat rizikuojate ne tik savo išvaizda, bet ir sveikata.

Vieną kartą nusvilę, daugiau tokios klaidos dažniausiai kartoti nenori, – pastebi gyd. J. Romanova-Paškevič ir tikina, kad situacijų, kuomet klientai apsilanko po itin nesėkmingų kitur atliktų procedūrų, pasitaiko gana dažnai.

„Grožio injekcijos nėra žaidimas, tad rinktis specialistą reikėtų ne pagal kainą, o pagal jo turimas kompetencijas, prieš bet kokią procedūrą pirmiausia vertėtų pasikonsultuoti su gydytoju, turinčiu licenciją dirbti su injekcijomis. Tiek botulino toksino preparatų, tiek hialurono rūgšties preparatų injekcijos turi būti atliekamos itin tiksliai ir smulkmeniškai tam, kad nebūtų pažeistos kraujagyslės ir nervai. Procedūrą atliekantis gydytojas turi išmanyti žmogaus anatomiją, tad kliautis neaiškiu specialistu – net labai rizikinga“, – sako daugiametę patirtį turinti gydytoja.

O ką daryti, jei rezultatu jau esate nusivylę? Laukti, kol injekcijų poveikis savaime praeis tikrai nereikia, mat daugeliu atveju pakoreguoti nepageidaujamus hialurono rūgšties preparatų injekcijų padarinius įmanoma. Tiesa, tam gali prireikti laiko ir kantrybės, todėl geriausia nerizikuoti ir savo grožį iš karto patikėti savo srities profesionalams.

Užsakymo nr.: PT_88273669