Svarbiausia rudens puošmena – sveika oda

Svarbiausia rudens puošmena – sveika oda.

Klaidinga manyti, kad aknė – tai paauglių liga. Jos atsiradimą išprovokuoja ne tik hormonų svyravimai organizme, bet ir netinkama odos priežiūra, gyvenimo būdas, stresas. Būtent šie faktoriai lemia vis didėjantį aknės paplitimą tarp suaugusiųjų.

Aknė yra lėtinė odos liga, kuri laiku ir tinkamai negydoma ima progresuoti. Pirminėje stadijoje ji pasireiškia bėrimais ir inkštirais, vėlesnėse – cistomis, skausmingais uždegiminiais spuogais, kurie formuojasi į randus.

Randai – natūralus gijimo procesas

„Randai susidaro vykstant natūraliam žaizdos gijimo procesui. Koks randas susiformuos priklauso nuo daugelio faktorių – pažeidimo dydžio, mūsų organizmo reakcijos, žaizdos priežiūros gijimo laikotarpiu“, – sako L. Drąsutytė. Pagal savo specifiką randai gali būti skirstomi į keturis tipus: normotrofiniai, hipertrofiniai, keloidiniai, atrofiniai. Po aknės bėrimų dažniausiai susiformuoja atrofiniai randai, kurių pagrindinis skiriamasis bruožas – gilios įdubos odoje.

Randai gali būti šalinami keliais skirtingais būdais arba derinant juos tarpusavyje: kosmetinėmis priemonėmis, cheminiais šveitimais, chirurgija, injekcijomis, lazerio procedūromis. Tinkamiausią metodą parenka gydytojas, įvertinęs paciento odos būklę ir rando specifiką. Randų koregavimas lazeriu – rekomenduojamas dažniausiai, kaip efektyviausiai skirtingo tipo randus šalinanti priemonė.

Skirtingi randai ir vienas efektyvus sprendimas jiems pašalinti

Procedūra daugiafunkciniu lazeriu atliekama preciziškai, saugiai ir tiksliai. Lazerio spindulys veikia tik gydomą zoną, nepažeisdamas aplink esančių sveikų audinių. Gydymas lazeriu vyksta tiek viršutiniame odos sluoksnyje (epidermyje), tiek gilesniame (dermoje arba tikrojoje odoje), taip užtikrindamas efektyvų skirtingo tipo ir sudėtingumo randų šalinimą. Unikali „MicrosSpot“ technologija skatina nuosavo kolageno gamybą, kurio dėka smulkūs randeliai išnyksta, dideli randai tampa mažiau pastebimi, susivienodina odos reljefas ir spalva.

Ši procedūra gali būti atliekama skirtingose kūno vietose, gydant pavienius randus ar didesnį pažeistą plotą. Geriausių rezultatų pasiekiama atliekant 2-5 procedūrų kursą. Optimalus seansų skaičius priklauso nuo rando senumo, dydžio, formos, spalvos, vietos, taip pat ir paciento amžiaus.

„Net ir turint aknę, didelių bei gilių randų galima išvengti. Svarbu neignoruoti pastebėtų odos pokyčių ir laiku kreiptis į gydytoją. Ankstyvojoje stadijoje pritaikę pacientui tinkamą gydymą, parinkę reikiamas priemones ir suteikę būtiną informaciją, turėsime kur kas daugiau galimybių sėkmingai kontroliuoti ligą, ją sustabdyti“, – sako L. Drąsutytė.

Užsakymo nr.: PT_88492201