Svarbiausia rudens puošmena – sveika oda

Svarbiausia rudens puošmena – sveika oda.

Celiulitas yra struktūriniai pasikeitimai poodiniame riebaliniame sluoksnyje, kurie sutrikdo mikrocirkuliaciją ir limfos tekėjimą. Šie nematomi pokyčiai organizme ilgainiui išryškėja odos paviršiuje – ji tampa nelygi ir raukšlėta.

Celiulitas dažniausiai pastebimas ant sėdmenų bei kojų, bet gali formuotis ir kitose kūno srityse, kuriose yra riebalinio audinio sluoksnis: pilvo, klubų ar vidinėse rankų zonose. Priklausomai nuo to, kiek stipriai pažeista oda, celiulitas skirstomas į keturias stadijas.

Pirmojoje, pradinėje stadijoje celiulitas nėra akivaizdžiai matomas, jis išryškėja tik suspaudus odą. Antrojoje stadijoje odos nelygumai pastebimi stovinti, bet dar nematomi gulint. Trečiojoje stadijoje celiulitas akivaizdžiai matomas ir gali būti išplitęs į kelias zonas. Ketvirtojoje stadijoje dažniausiai odoje išryškėja įvairaus dydžio kieti gumbeliai, kurie stipriai keičia estetinį odos vaizdą ir gali būti skausmingi.

Ignoruojant celiulitą ir leidžiant jam progresuoti, ilgainiui tai tampa ne tik estetine problema. Celiulitas gali kelti diskomfortą, bloginti gyvenimo kokybę ar net išprovokuoti ir tokias ligas kaip venų varikozė, trombozė. Gera žinia – celiulitas efektyviai gydomas visose stadijose. Tačiau tam, kad pasiektume geriausių rezultatų, vienu metu turėtume dirbti kompleksiškai - spręsti pačią problemą ir keisti įpročius, kurie provokuoja celiulito susidarymą.

Esminiai pokyčiai prasideda nuo mitybos

Kovojant su celiulitu svarbi kokybiška ir subalansuota mityba. Reikėtų vengti maisto produktų, kurie didina ar kaupia riebalų kiekį organizme ir įtraukti tuos, kurie atsakingi už medžiagų apykaitos produktų pasišalinimą. „Sumažinkite produktų, kuriuose gausu cukraus, druskos, blogųjų riebalų, konservantų vartojimą ir padidinkite kiekį tų, kuriuose gausų baltymų, skaidulinių medžiagų bei antioksidantų: daržovių, uogų, riešutų, grūdų, ankštinių augalų. Taip pat vertėtų pakoreguoti ir valgymo įpročius. Venkite drastiškų dietų ir kalorijų ribojimo, organizmas ,,įjungs“ taupymo režimą ir atsiras papildomas stresas. Valgykite lėtai kramtydami, daugiau kartų dienoje, bet mažesnėmis porcijomis“, – pataria R. Mačionytė.

Vanduo, gražios odos pagrindas

Per dieną kiekvienam iš mūsų rekomenduojama išgerti apie du litrus vandens, jei sportuojame – daugiau. Vanduo palaiko reikiamą skysčių kiekį organizme, gerina virškinimo sistemos veiklą, kraujotaką bei limfos apytaką, padeda pašalinti susikaupusius toksinus.

Sportas, kuris teikia malonumą

Fizinio aktyvumo metu pagerėja kraujotaka, riebalinio audinio skaidymosi procesas ir paspartinamas toksinų pasišalinimas. Ne tiek svarbu, kokią sporto šaką pasirinksite, svarbiausia tai daryti su malonumu ir reguliariai. Treniruojantis svarbu atlikti kardio treniruotės derinant su jėgos pratimais 3-5 kartus per savaitę. Toks metodas ne tik teigiamai veikia medžiagų apykaitą bet ir didina raumenų tonusą.

Veiksmingi grožio ritualai namuose

Norint, kad kūno oda atrodytų sveika ir jaunatviška, labai svarbi priežiūra namuose. Reikia atkreipti dėmesį, kad prieš tepant anticeliulitinį, stangrinantį ar net drėkinantį kremą, svarbu tinkamai paruošti savo kūno odą – suaktyvinti kraujotaką kontrastiniu dušu arba šilta vandens srove, atlikti pilingą rūgštiniu šveitikliu, kuris švelniai eksfolijuos negyvas odos ląsteles ir paruoš odą tolimesniam etapui ir įmasažuoti kosmetinę priemonę atliekant savimasažą naudojant plaušinę, masažinę pirštinę ar tiesiog rankomis. Reguliariai atliekant šias procedūras namuose, galima bus pastebėti džiuginančius rezultatus – lygesnę ir stangresnę odą, minkštesnį riebalinį audinį bei geresnę bendrą savijautą.

Masažai - efektyviausia gydymo priemonė

Masažai – efektyviausia II-IV stadijos celiulito gydymo priemonė ir puiki prevencija, stabdanti jo vystymąsi I-II stadijoje. Masažai, ypač atliekami su tokiais inovatyviais aparatais kaip „Velashape III“, veikia ne tik išorinį odos sluoksnį, bet ir giliuosius audinius, kuriuose kaupiasi riebalai. Masažų pagalba skaidomos ir naikinamos riebalų ląstelės, iš organizmo pašalinami pertekliniai skysčiai bei toksinai, stangrinama oda. Jau po pirmos procedūros matomi vizualūs rezultatai. Atlikus rekomenduojamą 3-6 procedūrų kursą, kūno formos tampa ženkliai dailenės, lygėja celiulitas, oda tampa pastebimai lygesnė, stangresnė ir visapusiškai gražesnė, pagerėja bendra savijauta.

„Jei norime sustabdyti celiulito vystymąsi ar išsaugoti pasiektus rezultatus, visas šias priemones reikėtų apjungti. Taisyklinga mityba, pakankamas vandens vartojimas, aktyvi fizinė veikla turėtų tapti kasdieniniu įpročiu, o masažai – reguliaria procedūra, kaip apsilankymas pas kirpėją ar odontologą“, – sako „Sapiegos klinikos“ kineziterapeutė Reda Mačionytė.

Užsakymo nr.: PT_88459647