Socialiniai darbuotojai keičia gyvenimus

Apie sunkumus patiriantiems žmonėms pagalbos ranką pasiruošusius ištiesti socialinius darbuotojus dažniausiai girdime ne tiek jau daug. Paklausta, ar buvo sunku pasirinkti tokią ne visiems įprastą veiklos kryptį, laidos pašnekovė, Vilniaus Antakalnio atvirojo jaunimo centro „Žalianamis“ jaunimo darbuotoja Brigita Baškevičiūtė šypsosi: pasirinkimas nebuvo sudėtingas, nes viskas susidėliojo natūraliai – paauglystėje lankytos neformalaus ugdymo veiklos padėjo suprasti, kuria kryptimi gyvenime norėtųsi eiti.

Tuo tarpu kitas laidos pašnekovas – Palaimintojo Jurgio Matulaičio socialinio centro darbuotojas programoje „Tranzitas“ ir „Mobilaus kiemo“ koordinatorius Michailas Arefjevas – tikina apsisprendęs nelengvai. Prieš tai ieškojęs savęs kitose veiklos srityse bei moksluose, socialinį darbą atrado studijų, praktikos ir savanorystės metu jau brandžiame amžiuje.

Kaip atrodo socialinio darbuotojo kasdienybė, su kokiais iššūkiais bei džiaugsmais tenka susidurti kasdieniame darbe, kviečiame žiūrėti videoreportaže.