She's next

Shes next

Projekto įkūrėjos yra gydytojos. Aivara – mokslininkė ir doktorantė, o Aurėja dirba gydytoja ir praktiškai susiduria su pacientais.

„Turime skirtingos patirties ir tai ko gero atspindi mūsų projekto visą esmę, duodame tiek praktika, tiek ir mokslu pagrįstų atsakymų apie įvairius klausimus“, – sako Aivara.

Ji pabrėžia, kad komandoje taip pat dirba dar viena kolegė – Erika, kuri yra architektė ir iliustruoja visą projektą.

„Sakau visą, nes ji iliustruoja ne tik instagramo paskyrą, bet ir visus kitus dalykus, kuriuos mes darome, pavyzdžiui, YouTube platformoje kuriami vaizdo įrašai. Ji iliustruoja taip, kad tai žmonėms būtų priimtina, smagia ir laisva forma, kad tai nebūtų tiesiog vadovėlis ir nuobodus kalbėjimas apie moters kūną“, – kalba Aivara.

Pasak jos, komanda stengiasi išlaisvinti tas temas, kurios yra slogios ar jautrios, o apie tai stengiasi kalbėti paprastai ir nuoširdžiai, kaip moterys, gydytojos, mamos.

Kaip viskas prasidėjo

Pasak projekto įkūrėjų, viskas prasidėjo nuo Aivaros nėštumo.

„Su kūdikiu gimė dar vienas vaikas – šis projektas. Nepaisant to, kad esu gydytoja, esu ir doktorantė, domiuosi išsamiai, gilinuosi į įvairius klausimus, kurie susiję su medicina, ne tik kaip yra praktikoje, bet ir kaip sako mokslas, kas yra tikrai pagrįsta. Kai buvau nėščia pamačiau, kad nevisus atsakymus taip lengva rasti, net kai tu esi gydytoja ar mokslininkė“, – sako Aivara.

Ji priduria, kad ne viskas yra padėta ant lėkštutės, o ypatingai trūko suprantamų, greitų ir malonių paaiškinimų.

„Pati pradėjau tuo domėtis. O socialiniai tinklai man tikrai nebuvo svetimi, nėštumo metu kaupiau idėją, galvojau, kaip viskas turėtų atrodyti ir taip sutapo, kad pagimdžiau, prasidėjo karantinas ir buvo palankus metas – turėjau daugiau erdvės savo galvoje ir laiko su mažyle, todėl pradėjome šį projektą, o Erika, prasidėjus tuo metu pandemijai, taip pat buvo išsiųsta namo ir turėjo laiko pradėti iliustruoti ir vystyti viso projekto idėją“, – dalinasi Aivara.

Ji pabrėžia, kad visas projekto nares vienyje Kaunas ir tai, jog jos buvo klasiokės.

„Su Aivara net viename suole sėdėjome, tai tikrai vieną kitą gerai žinome. Žinome vieni kitų ir pliusus, ir minusus. Jau 20 m. esame pažįstamos, todėl retai kažkas nustebina“, – kalba Aurėja.

Ji pripažįsta, kad nemažiau prie projekto ir idėjų prisideda ir patys sekėjai, nes jie klausia, rašo ir prašo pravesti kursus apie nėštumą, pasiruošimą, gimdymą.

„Bendruomenė kuria mūsų projektą, o mes tiesiog vykdome. Įsiklausome į bendruomenę ir pradedame vystyti toliau projektą“, – dalinasi projekto įkūrėjos.

Padėjo vienas klausimas

Pasak Aivaros, šis projektas iki šiol yra hobis ir aistra, o galimybė monetizuoti turinį atėjo tada, kai visos 3 projekto narės skirdavo tam visas savo darbo dienas.

„Ir tada supratome, kad tęstis taip negali, nes turime mažus vaikus, darbus ir šeimas. Kai nori augti, visur reikia investicijų, norime lektoriams mokėti gerus atlyginimus, kad jie norėtų dirbti, kuriame kitus projektus, visi filmavimai, fotosesijos. Kol tu ten nedirbi, nežinai, kiek tai kainuoja. Kadangi norėjome augti, savo asmeninių investicijų iš pirminio darbo mes negalėjome skirti, nes turėjome tam tikrų įsipareigojimų, tai tiesiog reikėjo sugalvoti, kaip sukurti tą pagrindinį kapitalą“, – kalba merginos.

Jos priduria, kad iki pirmo uždarbio iš šio projekto užtruko metai. O imtis veiksmų paskatino pati laidos vedėja Dovilė Urbanaitė, verslių moterų bendruomenės „She's Glowing“ įkūrėja.

„Metai laiko, darydavome tai visiškai savanoriškai, iš švietėjiškų paskatų. Tada kilo mintis, kad norime augti toliau. Ačiū ir tau Dovile, tikriausiai tu neatsimenu mūsų pirmo pokalbio, bet tas pokalbis buvo balandžio pabaigoje. Mes papasakojome savo idėją, tau ji patiko ir tu paklausei „Merginos, tai ko jūs laukiate?“, – pasakoja Aurėja.

Nors tuo metu projekto įkūrėjos atsakymo neturėjo, bet birželio 1 d. „Žemiau bambos“ projektas paleido savo kursus.

„Mes juos buvome jau seniau ruošusios, bet ar bijojome, ar nežinomybė, nepasitikėjimas savimi, dėkojame tau už tą vieną klausimą“, – sako Aurėja.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją