Praktiška

Naudingi patarimai praktiškiems žmonėms

Trumpalaikis drėkinimas – išnaudojant buityje esančius taikus

Paprasčiausias būdas kovoti su sausu oru namuose – pasitelkti prietaisus, kurie patys skleidžia drėgmę. Pavyzdžiui, indaplovei baigus darbą, palikite jos dureles atviras – taip visada drėgmė, esanti joje, pasklis po visus namus ir sumažins sausumą.

Jeigu neturite indaplovės, išsimaudę duše palikite vonios kambario duris atviras – taip likusi drėgmė išsisklaidys po namus.

Taip pat galite pamėginti dar vieną būdą – pasiimkite paprastą purkštuvą, pripildykite jį vandeniu ir apipurškite užuolaidas. Galite šiek tiek praverti langą, kad įeinantis oras padėtų drėgmei greičiau pasklisti.

Oro drėkintuvas – iš daiktų, esančių namuose

Vis tik, tai – pakankamai trumpalaikiai sprendimai, tad jeigu norite užtikrinti ilgalaikį, efektyvų namų drėkinimą, galite pasinaudoti kitomis priemonėmis.

Paprasčiausias būdas sudrėkinti namus nereikalauja jokių papildomų priemonių – jums reikia tik stiklinės ar dubens, pripildyto vandeniu. Pastačius šią talpą ant palangės, drėgmė iš jos keliauja į kambarius. Tai itin veiksminga saulėtą dieną, mat šiluma sušildys vandenį ir garai lėtai išsisklaidys po patalpas.

Paprasčiausias būdas sudrėkinti namus – stiklinę ar dubenį pripildyti vandeniu.

Tačiau jeigu nenorite laukti, kol ateis saulėta diena, namuose galite paprastai pasigaminti drėkintuvą, kuris padės įveikti sausą orą – tai ne tik pagerins oro kokybę namuose, bet ir leis sutaupyti pakankamai nemažą sumą pinigų.

Drėgmė namuose

Vienaas paprasčiausių būdų drėkintuvui namuose pasigaminti reikalauja tik dviejų daiktų, kuriuos greičiausiai rasite savo virtuvės spintelėje. Paimkite didesnį maišelį, skirtą produktų šaldymui, ir jame padarykite 20 skylių. Sušlapinkitę didelę kempinę, nugręžkite, kad vanduo iš jos netekėtų. Įdėkite ją į maišelį ir padėkite kambaryje, kuriame oras yra sausas.

Dar vienas nesudėtingas būdas pasigaminti oro drėkintuvą yra pripilti dubenį vandens, sulenkti metalinę drabužių pakabą per vidurį taip, kad ji talpoje galėtų „sėdėti“. Ant jos uždėkite drėgną šluostę ar rankų rankšluostį taip, dalis medžiagos būtų vandenyje.

Namų gamybos drėkintuvas – iš metalinės pakabos ir rankšluosčio.

Vanduo, iš dubens patekęs ant rankšluosčio ar šluostės, tiesiog išgaruos į orą ir taip drėkins kambarį. Tai daug efektyvesnis būdas nei tiesiog pastatyti dubenį pilną vandens, mat dėl rankšluosčio sudrėkinama didesnė erdvė.

Norėdami pajusti didžiausią šio būdo naudą, pabandykite šį savo gamybos oro drėkintuvą pastatyti netoli lovos galvūgalio – taip po nakties išvengsite nosies užgulimo.

Atsižvelkite į savo gyvenimo būdą

Vis tik, jeigu šie sprendimai jums nepadeda, teks įsigyti oro drėkintuvą. Tačiau norint išsirinkti tinkamą, reikėtų atkreipti dėmesį į kelis svarbius dalykus.

Oro drėkintuvas

Visų pirma, namų drėkintuvai dažniausiai drėkina mažesnį plotą negu nurodo gamintojas, tad patartina visada įsigyti didesnį nei reikia jūsų namams. Jūsų oro drėgmės lygis turėtų būti 30-50 proc. intervale. Kad pasiektumėte tinkamą oro balansą, rekomenduojama atsižvelgti į savo kambarių plotą. Maži drėkintuvai naudojami erdvėms iki 28 kv. m, vidutiniai – nuo 37 kv. m. iki 46 kv. m. Didelius drėkintuvus turėtų rinktis žmonės, kurie nori drėkinti didesnį nei 46 kv. m. užimantį būstą.

Rinkitės drėkintuvą, kurio garsas netrikdys jūsų kasdienės veiklos.

Taip pat verta atsižvelgti į savo gyvenimo būdą, mat nuo to priklauso, kiek laiko turėsite pasirūpinti, kad drėkintuvas veiktų tinkamai. Oro drėkintuvai turi arba filtrus, arba vandens talpas. Tad turėtumėte įvertinti, ar galėsite kasdien išplauti talpą, ar kas mėnesį keisite filtrus.

Be to, svarbu pasidomėti, ar oro drėkintuvas neskleis papildomų garsų, kurie trikdytų jūsų kasdienę veiklą.

Kartu jums reikėtų ir drėgmės matavimo prietaiso, kuris padės geriau suprasti ir kontroliuoti oro balansą.