Praktiška

Naudingi patarimai praktiškiems žmonėms

Prieš pradėdami procesą, nepamirškite, jog valymo būdą reikėtų pasirinkti, atsižvelgiant į medžiagą, iš kurios pagaminta keptuvė. Jei naudosite plieno vilną ar ypač stiprius valiklius, galite pažeisti indo paviršių. Pradėkite nuo švelniausių metodų, o griežtesnių imkitės tik jiems nesuveikus. Tiesa, šių valymo būdų nerekomenduojame keptuvėms su nesvylančiu paviršiumi.

Jei naudosite plieno vilną ar ypač stiprius valiklius, galite pažeisti indo paviršių.

1. Karštas vanduo

Nerūdijančio plieno ar emalio keptuvę pastatykite ant įkaitintos viryklės. Kai indas įkais, įpilkite stiklinę vandens (jį galite sumaišyti su lašu indų valiklio ar šaukšteliu valgomosios sodos) ir leiskite jam šiek tiek pravėsti. Galiausiai mediniu šaukštu ar plastikine mentele nugramdykite degėsius.

2. Indaplovių tabletės

Pasirodo, kad kietos formos indaplovėms skirtos tabletės turi ir daugiau paskirčių. Į puodą ar keptuvę įpilkite šiek tiek vandens ir pašildykite jį ant silpnos ugnies. Nukėlę indą nuo viryklės įtrinkite apdegusį paviršių tablete. Degėsiams atlipus, nuplaukite keptuvę šiltu, muiluotu vandeniu.

Nukėlę indą nuo viryklės įtrinkite apdegusį paviršių indaplovės tablete. Degėsiams atlipus, nuplaukite keptuvę šiltu, muiluotu vandeniu.

3. Džiovyklės servetėlės

Džiovyklėms skirtos minkštinančios servetėlės gali būti puikus pagalbininkas, plaunant pridegusį indą. Pripildykite puodą šiltu valdeniu ir įmerkite servetėlę, prispausdami ją prie dugno. Po keleto valandų degėsiai atlips ir lengvai nusivalys perbraukus ta pačia servetėle. Tiesa, šis būdas nėra universalus – dalis žmonių jo atsisako dėl servetėlėse esančių buitinių chemikalų.

4. Citrinos

Ar yra kažkas, ko negali citrinos? 2 ar 3 į ketvirčius supjaustytų citrinų rūgštis padės išvalyti net labiausiai pridegusį indą. Virkite citrinas 5–10 minučių nedideliame kiekyje vandens, o tada paprasčiausiai nušveiskite degėsius po tekančiu vandeniu.

Citrina

5. Aliuminio folija

Tai – vienas efektyviausių degėsių pašalinimo būdų. Ant pridegusios keptuvės pabarstykite valgomosios sodos ir sudrėkinkite ją nedideliu kiekiu vandens. Į rutulį suglamžytu aliuminio folijos lakštu šveiskite indą tol, kol degėsiai atlips. Vėliau nuplaukite keptuvę šiltu, muiluotu vandeniu.

Į rutulį suglamžytu aliuminio folijos lakštu šveiskite indą tol, kol degėsiai atlips.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Praktiška“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (6)