Praktiška

Naudingi patarimai praktiškiems žmonėms

Susikurkite įspūdingas kompozicijas patys

Vienas iš gražiausių ir praktiškiausių sprendimų – sukurti kompoziciją iš šiuo metų laiku gamtoje randamų medžiagų, tokių kaip pušų šakos, vytelės, kankorėžiai, akmenys. Su natūraliomis medžiagomis derės stiklo ir keramikos indai, kurių reikės šakų pamerkimui ir gražiam daiktų padėjimui. Tam, kad viskas atrodytų harmoningai, rekomenduojame naudoti nedaugiau nei tris spalvas.

Kalėdinę atmosferą sukursite, papuošdami šakas itin smulkia, vienspalve girlianda ar papildydami kompoziciją cinamonu ir vanile kvepiančiomis žvakėmis.

Girliandos - ne tik eglutės papuošimui

Girliandą galima panaudoti ne tik eglutės puošimui, bet ir interjero ar kompozicijos dekoravimui. Gražiausiai atrodys smulki, pastelinių spalvų girlianda, kuri pagyvins ir suteiks jaukumo. Ją galite pakabinti ant sienos, sukurdami norimą formą, papuošti namuose esančius augalus ar įkomponuoti tarp kitų interjero detalių. Jei norite įspūdingesnio efekto, galite pasirinkti šviečiančius pastelinių spalvų burbulus ir juos išdėlioti tokiu pačiu principu kaip girliandą.

Originalus rankų darbo vainikas

Kalėdų vainikas gali būti vienas iš gražiausių dekoravimo elementų, kurį panaudosite tiek interjero, tiek vaišių stalo papuošimui. Pasinaudoję keliomis mūsų idėjomis, tokį vainiką nesudėtingai pasigaminsite ir patys namuose. Tam, kad visas procesas būtų kuo paprastesnis, vainiko karkasą, ant kurio tvirtinsite puošybos elementus, rekomenduojame įsigyti prekybos centre. Jis gali būti pagamintas iš tikrų bei dirbtinių spygliuočių šakų, vytelių ar šiaudų. Kuris variantas tinkamiausias jums, nuspręskite atsižvelgę į interjerą. Vainiko dekoravimui galite pasirinkti natūralias medžiagas, tokias kaip kankorėžiai, išdžiovinti citrusinių vaisių griežinėliai, cinamono lazdelės, erškėčio uogos arba dirbtines – žaisliukus, karoliukus, kaspinus. Tvirtinimui naudokite siūlą, vielutes, lipalą arba karštus klijus. Atminkite, kad ant paruošto karkaso pirma turėtų būti tvirtinami stambiausi elementai, tuomet mažesni, o pačioje pabaigoje patys smulkiausi. Kai vainikas bus paruoštas, jį galite pagyvinti apipurkšdami dirbtiniu sniegu ar subtiliai pabarstydami blizgučiais, kurie žvilgėdami šviesoje sukurs prabangos efektą.

Jei vainiką naudosite stalo papuošimui, įvertinkite jo dydį. Vidinis skersmuo turėtų būti pakankamai platus, kad jame tilptų indas, bet visas vainikas ne per masyvus, kad neužgožtų kitų stalo dekoracijų. Tokį vainiką galite papuošti ir žvakėmis, kurios suteiks dar daugiau jaukumo.

Kvapas ir muzika pažadina gražiausius vaikystės prisiminimus

Šventinę nuotaiką sukuria ne tik vaizdai, kuriuos matome, bet ir kvapai, garsai. Cinamonu, meduoliais, apelsinais ar vanile kvepiančios žvakės – pats paprasčiausias būdas pagyvinti namų interjerą. Nebijokite improvizuoti. Naudokite skirtingų aukščių ir formų žvakes. Jas gražiai išdėliokite ant medinio, stiklinio ar veidrodinio pagrindo, kuris ne tik papildys kompoziciją, bet ir apsaugos baldus nuo varvančio vaško. Užbaigdami, dekoruokite eglės šakomis, stiklo kubeliais ar subtiliais žaisliukais.

Ir nepamirškite apie muziką. Tyliai fone skambančios kalėdinės melodijos – ramina, atpalaiduoja ir pažadina gražiausius vaikystės prisiminimus.