Praktiška

Naudingi patarimai praktiškiems žmonėms

Valymas

Prieš pradėdami kvapų naikinimą, turėtumėte visiškai ištuštinti šaldytuvą bei jį kruopščiai išvalyti. Valymui geriausiai tiks pusė puodelio sodos, sumaišytos su šiltu vandeniu. Išėmę visas šaldytuvo dalis, pamirkykite paprastą šluostę į sodos ir vandens mišinį bei atidžiai išvalykite šaldytuvo vidų, lentynas ir sieneles. Pabaigus valymą, viską nusausinkite.

Valymui taip pat puikiai tinka actas. Jo pagalba ne tik atsikratysite sunkiai išvalomų dėmių, tačiau ir panaikinsite blogą kvapą šaldytuve. Šluostę suvilgykite actu ir taip pat, kaip ir naudodami sodą, kruopščiai išvalykite visas šaldytuvo erdves. Svarbu nepadauginti acto, nes iš pradžių jis skleis pakankamai stiprų ir nemalonų kvapą.

Asociatyvi nuotr.

Kvapų naikinimas

Valgomoji soda – vienas iš tų lengvai ir greitai randamų produktų jūsų virtuvėje, kuris padės susitvarkyti su nosį riečiančiu kvapu. Paimkite kepimo skardą ar kitą metalinį indą, suberkite į jį sodos ir įdėkite į šaldytuvą. Laikykite apie kelias valandas, jei vis dar jaučiamas kvapas – pakartokite procedūrą.

Efektyviausiai kvapus išima citrinos žievė, todėl visai nebūtina į šaldytuvą dėti minkštimo.

Citrina – nėra tik nepriekaištinga dėmių valymo pagalbininkė, ji puikiai naikina ir nemalonius kvapus. Supjaustykite citriną griežinėliais ir tiesiog išdėliokite šaldytuve. Verta paminėti, kad efektyviausiai kvapus išima citrinos žievė, todėl visai nebūtina į šaldytuvą dėti minkštimo. Jei pasivarginote jį atskirti nuo žievės, tada rekomenduojama citriną laikyti laikyti šaldytuve tik iki dviejų dienų, kol vaisius nepradėjo gesti.

Citrusiniai vaisiai

Svogūnas. Žmonės, nesiskundžiantys blogu kvapu šaldytuve, greičiausiai jame dažnai laiko svogūnus, kurie natūraliai sugeria kvapus. Paradoksalu, tačiau stiprų ir gniaužiantį dvelksmą skleidžiantis svogūnas per kelias valandas gali visiškai panaikinti įsivyravusią smarvę. Tiesiog perpjaukite svogūną per pusę, įdėkite į atvirą indą ir palikite šaldytuve.

Paradoksalu, tačiau stiprų ir gniaužiantį dvelksmą skleidžiantis svogūnas per kelias valandas gali visiškai panaikinti įsivyravusią smarvę.

Aktyvuota anglis – dar vienas netradicinis būdas kovojant su nemaloniais kvapais. Indelius su anglimi išdėliokite įvairiose šaldytuvo vietose – ant lentynėlių, kampuose, skirtinguose skyriuose. Naudojant šį metodą svarbu, kad šaldytuve nebūtų jokių produktų. Sumažinkite temperatūrą ir šaldytuvo nedarinėkite bent kelias dienas.

Svogūnai

Malonus kvapas

Jei norite ne tik išvalyti šaldytuvą ir iš jo „išvaryti“ nepageidaujamus kvapus, tačiau ir suteikti šaldytuvui malonius aromatus, galite rinktis šias priemones:

Kava. Įberkite kavos pupelių arba maltos kavos į atvirą indą ir įdėkite į šaldytuvą. Po kelių valandų atidarius šaldytuvą nemalonaus kvapo nebeliks, o jį pakeis lengvas kavos aromatas. Tačiau nevertėtų tikėtis, kad vien kava ilgam lakui neutralizuos nemalonų šaldytuvo kvapą, todėl toks metodas rekomenduojamas tik atlikus aukščiau išvardintus būdus.

Apelsinas, mandarinas ar greipfrutas savo aromatu gali užgožti pelėsių ar maisto likučių kvapą. Šių vaisių nereikėtų pjaustyti ar nulupinėti, nes pagrindinį kvapą skleidžia jų žievė.

Citrusiniai vaisiai. Jei citrina yra puikus blogo kvapo naikintojas, tai kiti citrusiniai vaisiai, kaip pavyzdžiui, apelsinas, mandarinas ar greipfrutas savo aromatu gali užgožti pelėsių ar maisto likučių kvapą. Šių vaisių nereikėtų pjaustyti ar nulupinėti, nes pagrindinį kvapą skleidžia jų žievė, todėl juos rekomenduojama tiesiog atvirai, be maišelio išdėlioti skirtingose šaldytuvo vietose.

Augalų šakelės. Norėdami suteikti išskirtinį ir gaivų ir kvapą savo šaldytuvui, tai galite padaryti į jį įdėdami keletą malonų aromatą suteikiančių augalų šakelių. Tam puikiausiai tiks pušis, eglė ar kadagys.

Visgi, kad visos šios priemonės netaptų kasdienine praktika, šaldytuvą reikėtų kuo dažniau valyti, o maisto produktus, kurie skleidžia labai stiprų kvapą arba greitai genda, derėtų laikyki sandariai uždarytus indeliuose.

Šaltinis
Temos
Specialus projektas „Praktiška“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją