Žmonės kare

Jei manote, kad šis straipsnis bus koks nors seksistinis, šlovinantis moterį už viryklės, nes „jai ten ir vieta“, skubu jus nuvilti. Pasikalbėti su Natalija mane būtent ir pakvietė šis karininkas, ypač pagarbiai atsiliepdamas ne tik apie ją, kaip medikę, bet ir apie kitas moteris, tarnaujančias kartu. Tačiau jūs turite suprasti, kad pokalbis vyksta Ukrainoje, kur moters-vyro rolės vis dar yra šiek tiek...

Na, kaip čia jums pasakyti politkorektiškai – šiek tiek labiau tradicinės. Tarkime, kad ir tokia smulkmena – jei vyrų kompanijoje jūs būsite vienintelė moteris, sveikinantis būtent jums rankos tikrai niekas nepaduos, na, jus tiesiog apeis „nepamatydami“, net ir jei jūs pati būsite ištiesusi ranką pasisveikinimui. Ir vis tik, karas smarkiai pakoregavo ir tuos „tradicinius“ vyro-moters vaidmenis ir bent jau mano sutikti kariai į moterį nebežiūri kaip į košės virėją ir vystyklų keitėją, o kaip į patikimą, lygiavertį partnerį, kuris Ukrainą veda iki pergalės – lygiai taip pat, kaip ir jis pats.

Ją vadina „Piliule“, net ir suprasdami, kad tai – rusiška

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)