Garsiausios specialiųjų pajėgų operacijos

Po nepavykusios amerikiečių įkaitų išlaisvinimo operacijos tuometis Irano valdovas ajatola Ruhollah Khomeini dėkojo Dievui: „Kas sunaikino pono Carterio (tuometis JAV prezidentas – red.) sraigtasparnius? Mes tai padarėme? Smėlynai tai padarė!“.

Vėliau nustatyta, kad pagrindinė problema buvo sąveikos tarp skirtingų pajėgų trūkumas. Todėl paskui buvo žengtas svarbus žingsnis tobulinant JAV karinę strategiją – įkurta specialiųjų operacijų pajėgų vadovybė.

Netikras filmas

Irane vykstant masiniams neramumams provakarietiškas šachas Mohammadas Reza Pahlavi 1979-ųjų sausio 1 d. išvyko gydytis vėžio į užsienį. Šalyje buvo sudaryta laikinoji vyriausybė, valdžią palaipsniui ėmė periminėti ajatola Khomeini, o šachas, bandęs gydytis keliose valstybėse, spalio 6 d. atvyko į JAV, kur buvo paguldytas į onkologijos centrą.

Lapkričio 1-ąją Teherane priešais JAV ambasadą susirinko daugiatūkstantinė minia, reikalaujanti, kad amerikiečiai išduotų šachą Iranui.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją