Skaudžiausios žmonijos pamokos

Kelto „Estonia“ nelaimė laikoma viena iš didžiausių katastrofų jūroje taikos metu nuo „Titaniko“ laikų. Iš 989 kelte buvusių žmonių liko gyvi 138, vienas asmuo vėliau mirė ligoninėje. Daliai kelto keleivių net nebuvo šansų išgyventi – greitai skęstantis laivas pakrypo 45 laipsnių kampu, tad išeiti ant denio tapo praktiškai neįmanoma.

Laiptų turėklai lūžo, žmonės kirto vieni ant kitų, kai kurie stovėjo apimti siaubo. Žmones pražudė ir visuotinė panika, ir tai, kad katastrofa įvyko naktį, kai dauguma keleivių jau miegojo ir nepajėgė nė ištrūkti iš kajučių. Palikti keltą sugebėjo tik fiziškai stipriausi – apie 250 žmonių. Evakuacijai jie turėjo vos 20 minučių. Vienas iš jų – lietuvis Artūras Tamašauskas. „Delfi plius“ pasakoja išgyvenusiųjų istorijas ir aptaria naujausią katastrofos tyrimo ataskaitą, publikuotą šių metų pradžioje.

Įgula apie nelaimę kurį laiką net nežinojo

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)