Portalo Delfi „Verslas plius“ tęsia interviu ciklą „Sėkmingos lietuvių karjeros svetur“. Šįkart svečiuojamės Vienoje esančioje išskirtinėje M. Levicko ir P. Valiulio desertinėje. Verslo partneriai sutiko papasakoti apie savo sėkmingo verslo kelią. O kelyje buvo visko: ir iš „Airbnb“ teko nuomotis butą vien dėl šaldytuvo, ir net egzamino metu įrodyti, kad daugybės metų patirtį sukaupęs ir net „Michelin“ žvaigždutes turinčiuose restoranuose dirbęs M. Levickas moka gaminti tortus. Pokalbio metu pasidaro aišku, kad tai tik viena iš biurokratiją ir tradicijas mėgstančių austrų ypatybių.
Sėkmingos lietuvių karjeros svetur
FOTO:
2023.04.15 09:52
Lietuviai atidarė „Michelin“ restoranų šefus viliojančią desertinę: čia torčiukai – patys brangiausi visoje Vienoje
www.DELFI.lt
Idėjų pasigaudyti užsukantys „Michelin“ žvaigždutes turinčių restoranų šefai, slapti maisto kritikai ir Vienai nematyti desertai – tokia Austrijoje gyvenančių Mindaugo Levicko ir Povilo Valiulio kasdienybė. Kauniečiai Vienoje prieš pusantrų metų atidarė desertinę „Torterrie“. Čia lankosi turtingi tikrieji vieniečiai, įvairių šalių ambasadoriai ir net garsūs šefai – juk ne kiekvienas gali sau leisti pasmaližiauti brangiausiais torčiukais Austrijos sostinėje. Savo desertinėje besisukdamas M. Levickas juokiasi, kad Lietuvai tikrai nereikia „Michelin“ žvaigždučių – tokiuose restoranuose dirbęs vaikinas tikina, kad lietuviška gastronomija ir taip visa galva aukštesnė už austrišką.