Garsių prekių ženklų istorijos

Sėkmingiausiu gaminiu pasirodė dėtuvė mokinių pieštukams (mūsuose kadaise vadinta „penalu“) – ją buvo nesudėtinga pagaminti iš smulkių audinių skiaučių, ji kainavo nedaug, bet buvo Roud Ailendo moksleiviams reikalinga. Netrukus jau visi aštuoni Hassenfeldų šeimos nariai gamino tokias dėtuves, jas imta pardavinėti jau iškart pripildytas spalvotų pieštukų – tokia idėja taip pat pasiteisino, ir 1926 metais pasaulį išvydo mokyklinių reikmenų gamybos kompanija „Hassenfeld Brothers Incorporated“.

Henry, vadovavęs kompanijai buvo geras ir sumanus verslininkas – per Didžiąją depresiją kompanijos darbininkų skaičius tik augo, o pajamos siekė pusę miljono dolerių per metus – vien iš užtrauktukais užsegamų dėtuvių ir pieštukų rinkinių. Tačiau vieną dieną pieštukų tiekėjas pakėlė kainas ir pats ėmėsi gaminti penalus moksleiviams. Į tai Hassenfeldai atsakė 1935 metais savo pieštukų gamykla, ir jų įkurta kompanija „Empire Pencil Company“ užtikrino stabilias pajamas broliams ateinančius ištisus 45 metus, o sunkesniais metais būdavo ir vieninteliu pajamų šaltiniu...

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (14)