Garsių prekių ženklų istorijos

Per „Amazon“ sistemą yra nuperkama trečdalis visų žmonijos internetinių pirkinių, o kas antras iš tų žmonių, kurie apsiperka kitose virtualiose prekyvietėse, vis tiek pradžioje palygina kainas su pateiktomis „Amazon.com“. Ši parduotuvė turi daugiau kaip 300 milijonų aktyvių pirkėjų, generuojančių 179 milijardų dolerių metinę apyvartą (o tai daugiau, nei uždirba „Google“ ir „Microsoft“ kartu sudėjus). Pirkinių srautą aptarnauja 270 tūkstančių darbuotojų, o „Amazon.com“ išvis yra septinta pagal populiarumą internetinė svetainė pasaulyje. Tuo pačiu – dar ir vienos didžiausių pasaulyje „debesų kompiuterijos“ paslaugų platformos „Amazon Web Service“ tiekėja, elektroninių knygų skaityklės „Amazon Kindle“ sukūrėja, kino studija „Amazon Studios“, kino ir pramogų pasaulio duomenų bazė iMDB, o taip pat ir JAV organinio maisto parduotuvių tinklas „Whole Foods“.

Tad nenuostabu, kad „Amazon“ įkūrėjas Jeffas Bezosas yra turtingiausias pasaulio žmogus, turintis 112 milijardų dolerių, gerokai lenkdamas „Microsoft“ įkūrėją Billą Gatesą, valdantį 90 milijardų vertės turtą, investuotoją Warreną Buffettą su savo 84 milijardais bei „Facebook“ įkūrėją Marką Zuckerbergą, kurio sąskaitoje – 71 milijardas. J. Bezosui asmeniškai priklauso ne tik 17 procentų „Amazon“ akcijų, bet ir didžiausias JAV laikraštis „The Washinton Post“, o taip pat kosminių kelionių kompanija „Blue Origin“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (23)